Mooie koers en heerlijk weer op Moleneind Breda d.d. 20 mei 2018

BWF BestuurKoersverslag, NieuwsReageer

Het was een mooie dag op Moleneind Breda, met een aangename temperatuur en weinig wind. Er verschenen daarom 88 deelnemers aan de start en tevens was het weer eens gezellig druk met toeschouwers, die hun 1e Pinksterdag zo heerlijk in de zon konden genieten van de koers. We zagen twee sterke winnaars: Ruud Havermans was de winnaar in de 50+ categorie en Cas Graafmans werd winnaar in de 50- categorie. Beiden finishten licht afgescheiden voor hun vluchtmakkers uit.

50+

36 renners aan de start voor een wedstrijd over 40 ronden en voor een leidersprijs, geschonken door ADDVO, het bedrijf van onze secretaris Wim van Beek.

Vanaf de eerste ronden zagen we een erg bedrijvige Peter de Koning: rondenlang reed hij voor het peloton uit en sprokkelde meteen ook de nodige punten voor de leidersprijs. Na een zestal ronden werd De Koning weer opgeslokt door het peloton en wederom ontstonden er diverse ontsnappingspogingen vanuit het peloton. Deze keer was het Peter Mies die verschillende ronden voor de meute uitreed. Toen hij ingelopen werd was het wederom Peter de Koning die, ofwel alleen ofwel in diverse groepjes ervoor zorgde dat hij nog meer punten voor de leidersprijs pakte. Peter de Koning werd zo de winnaar van de leidersprijs in deze categorie.

In deze groepjes zagen we Ruud Havermans en Peter Mies ook al vaak vertegenwoordigd. Na driekwart wedstrijd vond Havermans het welletjes en hij reed uit het peloton weg. In eerste instantie nog samen met Kees Christianen, maar enkele ronden later met Peter Mies. Deze twee renners reden eendrachtig samenwerkend 20-25 seconden voor het peloton of de groepjes uit en zouden niet meer worden teruggezien door de rest. Er werden nog wel pogingen ondernomen, door onder andere Kees Raats en de al eerdergenoemde Kees Christianen, maar het liep op niets uit.

Havermans demarreerde voor de laatste bocht en won onbedreigd, voor Pieter Mies. John de Leeuw klopte daarachter John Haast in de massasprint, gevolgd door Niky Deijkers en Johan Pemen.

De winnaar bij de 60+ werd Walter Marijnissen voor Rene Haast en Kees Christianen.

Uitslag 50+:

1. Ruud Havermans
2. Pieter Mies
3. John de Leeuw
4. John Haast
5. Niky Deijkers
6. Johan Pemen
7. Johan Bosters
8. Walter Marijnissen
9. Kees Raats
10. Rene Haast

50-

Een lekker grote groep van 52 man in deze categorie voor hun wedstrijd over 40 ronden. Mede vanwege de door ADDVO geschonken leidersprijs zagen we vanaf de eerste ronden veel schermutselingen, met een heel bedrijvige Alex Masseurs, die de eerste elf ronden meteen iedere keer als eerste de meet passeerde. In eerste instantie alleen met Bas Dircken en vervolgens kwamen steeds meer renners bij deze kopgroep aansluiten, zoals Joachim Raeymaekers en Govert Tukker. Maar het peloton liet niet begaan en de koplopers werden weer opgeslokt. Vervolgens was het de beurt aan Nard Louws en Cas Graafmans om enkele ronden voor het peloton uit te rijden, maar ook zij werden tot de orde geroepen. Mark Vermeer probeerde het nog enkele ronden alleen, maar ook dit mislukte. Vervolgens was het de beurt aan Peter de Weert, die eerst alleen en vervolgens met een klein groepje poogde om weg te geraken. Ondertussen pakte Masseurs nog enkele keren punten voor de leidersprijs, zodat hij deze reeds na driekwart wedstrijd in zijn bezit had.

Het bleef demarrages regenen en 7/8 ronden voor het einde leek een sterke kopgroep de definitieve beslissing te forceren, bestaande uit o.a.: Masseurs, Dircken, Van Baelen, Louws, Leys, Tukker, Cools, Van Versendaal en Nelen. Maar ook dit werd weer deels geneutraliseerd. Bij de laatste doorkomst kwam Tukker alleen op kop door, gevolgd door Nelen, maar een sterke Cas Graafmans ging vervolgens in de laatste ronde over alles en iedereen heen en won solo. Sjoerd Bult toonde zijn snelle benen en werd tweede, voor Bas Dircken op drie, daarachter Tom Nelen en Ben van Baelen.

Uitslag 50-:

1. Cas Graafmans
2. Sjoerd Bult
3. Bas Dircken
4. Tom Nelen
5. Ben van Baelen
6. Roberto Secci
7. Alex Masseurs
8. Nard Louws
9. Joachim Raeymaekers
10. Martin de Kok

Volgende week hebben we de “Tour de Leur”, hopelijk zien we jullie daar. Alle info over die wedstrijd vindt je op www.tourdeleur.nl. We rijden een A-programma. De Leur staat altijd garant voor veel ambiance en omlijsting. Het parcours is langs de haven/Turfschip. Moet een mooi wielerfeestje worden!

PS: De ”WIM DE VOS FIETSEN klassementen” zijn ook al weer bijgewerkt, met in de 50+ nog steeds Johan Pemen aan kop (op een haar gevolgd door Niky Deijkers) en in de 50- Edwin Kas (met als tweede Joachim Raeymaekers). Opkomst wordt beloond en top-20 rijden nog extra. Over 4 maanden verdelen we de prijzen van Wim de Vos.