Mooie ‘Ronde van de Stoof’ Oud-Gastel d.d. 26 mei 2019

BWF BestuurKoersverslag, NieuwsReageer

Voor het vierde jaar op rij waren we welkom in Oud-Gastel op de klassieke ‘’Ronde van De Stoof’’, georganiseerd door Rene Horians/Hans Voesenek en hun team. Met lekker weer, 88 deelnemers, veel prijzen/premies en geen incidenten, een plezierige dag, met mooie wielersport. In de 50+ was het Kees van de Sande die solo, in zijn Wim de Vos-leiderstrui, zegevierde. In de 50- pakte Jasper van Cant de winst door de sprint van de kopgroep van vijf man te winnen. Bij de amateurs was de kopgroep uiteindelijk acht man groot en daarvan was Wout Roos de rapste.

Cat. 50+:

In de ochtend scheen de zon lekker en dit bracht 30 mannen aan de start voor hun koers over 50 kilometer; 24 rondes op het parcours van 2,2 km. Zoals gewoonlijk een ziedende start. Vanaf ronde 7 was Kees van de Sande vertrokken, samen met Dennis van den Ouden. Dit tweetal zou 12 ronden lang samen rijden. Kees pakte daarbij alle punten voor de leidersprijs. Achter dit leidende tweetal vormde zich nog een tweetal: Niky Deijkers en Tony Verschuuren. Vooraan was Kees van de Sande te sterk voor Dennis van den Ouden, die terugzakte naar het tweetal erachter. Kees rondde zijn solo van vijf ronden mooi af en kon het zegegebaar maken, wat een mooie foto oplevert in die leiderstrui van het Wim de Vos-klassement. Het drietal daarachter kwam aan in de volgorde Tony Verschuuren (2), Niky Deijkers (3) en Dennis van den Ouden (4); Dennis na al die moeite dus buiten het podium. In de laatste ronden was nog een tweetal ontstaan, die beslag legden op plek 5 (Pieter Mies, die aan de Stoofstraat geboren en getogen is) en plek 6 (Alfons van Geel, die daarmee ook winnaar werd in de 60+ categorie, voor René Haast en Kees Christianen).

Uitslag 50+:

 1. Kees van de Sande, St. Willebrord
 2. Tony Verschuuren, Fijnaart
 3. Niky Deijkers, St.Willebrord
 4. Dennis van den Ouden, Oude Tonge
 5. Pieter Mies, Prinsenbeek
 6. Alfons van Geel, Rijsbergen
 7. John Haast, Rijsbergen
 8. Jos Jacobs, Schilde (B)
 9. Jos Bogaerts, Strijbeek
 10. Theo Leenderts, Rotterdam

Cat. 50-:

Hier kregen we 36 renners aan het vertrek, ook voor de koers over 24 ronden. Daarbij een aantal gemotiveerde mannen van de ploeg die nu de twee truien in bezit heeft: de BWF kampioen en ook de aanvoerder van het Wim de Vos-klassement (Jelle Andries). Jelle gaf aan vandaag eigenlijk niet te zullen starten, maar speciaal toch verschenen, omdat hij de leiderstrui kon dragen. En daarmee zou hij meteen ook het drierondenklassement pakken! Daarna zagen we in koers ook een actieve Yannick Sprangers, die uiteindelijk ook 10 ronden voor het einde mee zat in de beslissende slag. Een kopgroep van vijf man reed toen weg: Yannick, Jasper van Cant, Tom van de Peer, Kevin van den Broeck en de (50+!) Govert Tukker. Achter de kopgroep werd het ploegenspel gespeeld door de ploeggenoten van Yannick en Jasper, door alle reacties lam te leggen. De kopgroep was weg en zou het in de sprint gaan uitmaken. Het was Jasper van Cant die dat haalde, vlak voor Tom van de Peer (2), Yannick Sprangers (3), Kevin van den Broeck (4) en Govert Tukker (5). Jasper pakte ook de leidersprijs mee, dus een lucratieve dag. De snelste mannen van het peloton daarachter waren Jelle Andries (6) en Roberto Secci (7).

Uitslag 50-:

 1. Jasper van Cant, Brasschaat (B)
 2. Tom van de Peer, Westmalle (B)
 3. Yannick Sprangers, Brecht (B)
 4. Kevin van den Broeck, Rijkevorsel (B)
 5. Govert Tukker, Schoonhoven
 6. Jelle Andries, Berlaar (B)
 7. Roberto Secci, Tilburg
 8. Willem Ruijzing, Dinteloord
 9. Bjorn Tsoi, Kapellen (B)
 10. Jens Daems, Reet (B)

Cat. Amateurs:

Vlak voor de start van de amateurs verdween de zon, werd het grijs en begon het veel harder te waaien. En die stond achterop het parcours stevig tegen en in de finishstraat pal mee. De 22 mannen konden hun borst nat maken voor hun 29 rondes door de wind. Al meteen in de wedstrijd toonde Wout Roos zijn ambities, door de eerste ronden samen met Glenn van Nierop door te komen. Enkele ronden daarna viel de slag, doordat 12 man vooraan wegreden van de rest. Echter een paar rondjes later moest onze secretaris Wim van Beek de rol lossen, zodat een groep van 11 zou doorrijden. Ware het niet dat een aantal ronden later een drietal eraf moest, zodat de kopgroep slonk tot 8 kanshebbers voor de zege. Met drie man van de Star-formatie verwacht je dan dat zij dit zouden kunnen uitspelen. Maar er was geen kruit gewassen tegen Wout Roos, die de sprint duidelijk won, voor Roy Guequierre, die nipt Mike Kruithof voorbleef. Door de winst pakte Wout Roos ook het beslissende puntje voor de leidersprijs, die hij zo net voor de neus van Joachim Raeymaekers wegkaapte. Zo sloten we de dag af met drie winnaars die niet alleen de zege maar ook de leidersprijs van Horians Bouwbedrijf pakten.

Uitslag amateurs:

 1. Wout Roos, Stad Aan ’t Haringvliet
 2. Roy Guequierre, Tholen
 3. Mike Kruijthof, Dordrecht
 4. Jurgen Verbocht, Roosendaal
 5. Joachim Raeymaekers, Essen (B)
 6. Thomas Leys, Vosselaar (B)
 7. Guus de Graauw, Etten-Leur
 8. Bart Laurijssen, Halle (B)
 9. Glenn van Nierop, Hazerswoude
 10. Alex Masseurs, Steenbergen

Komende zondag rijden we op nog zo’n oud-gediende ronde : Ronde van de Blauwe Kei, midden door de woonwijk Blauwe Kei te Breda, altijd veel ambiance en publiek. De laatste test voor het NK, dat de Nederlanders de week nadien rijden in Lepelstraat. Denk er om gebruik te maken van de voorinschrijving, via deze website, voor het NK. En graag zien we jullie in Blauwe Kei!