Natte tweede trainingskoers Moleneind d.d. 8 maart 2020

BWF BestuurKoersverslag, NieuwsReageer

Winderig en regenachtig, zo waren de omstandigheden op Moleneind Breda voor de tweede trainingskoers. Weinig aanlokkelijk en dat was helaas weer te zien aan de opkomst. De mannen die er wel waren gingen er natuurlijk vol tegenaan en beleefden weer een goed georganiseerde koers (leuk om achteraf van een nieuwe Belgische deelnemer te horen dat hij blij verrast was door de strakke organisatie; daar doen we het voor!). De bloemen, ter beschikking gesteld door onze sponsor Ricoh Document Center, gingen deze week naar Tjeerd Mijzen (50+) en Stefan Laurijssen (50-).

In de 50+, met 14 deelnemers, zagen we een uiterst knappe solo van Tjeerd Mijzen, een gekend tijdrijder, die in ronde 3 wegreed en dat de totale koers vol hield! Achter hem ontstond een achtervolgende groep van 5 renners, gevolgd door nog eens 2 renners en daarachter de rest van de groep. Verbrokkeling troef dus, onder invloed van de wind en regen. Maar die 5 achtervolgers op Tjeerd waren wel sterke renners. Toch kregen zij dat gat niet dicht en Tjeerd soleerde dus machtig naar de winst. Achter hem reed Luc Keim naar plek 2 en Walter Koster naar plek 3.

In de 50- stonden 17 deelnemers aan de start. In deze categorie wat opgevers, mede door enkele lekke banden. Al snel in de wedstrijd was het duidelijk dat Stefan Laurijssen zijn zinnen op deze wedstrijd had gezet. Regelmatig kwam hij als eerste door. Toen er halfkoers een kopgroep tot stand kwam zat hij daar dan ook in. Die 7 man stormden samen naar de meet. Het was echter bij het ingaan van de laatste ronde dat Stefan er van door ging, op de hielen gezeten door Bert de Backker. In die volgorde kwamen zij aan en de sprint van de groep werd door Jurgen Verbocht gewonnen.

De totale uitslag is op deze site te vinden (zie iedere week: wedstrijden / uitslagen / klik bij ”uitslag laatste wedstrijd” op het rechtse pijltje voor downloaden of bekijken). Daar vindt je ook altijd de bijgewerkte klassementen.

In het ”Ricoh klassement” over de eerste 2 wedstrijden staat in de 50+ Andy van Loon nipt aan kop, een puntje voor Johan Pemen. In de 50- is het Bert de Backker voor Jurgen Schrik.

Graag tot 15 maart, liefst met wat beter weer! Denkt u trouwens ook om de licentie aanvraag? Dan ligt deze, tezamen met een leuk ”BWF50JAAR” cadeau, voor u klaar op 29 maart a.s.

Uitslag 50+:

 1. Tjeerd Mijzen,  Etten-Leur
 2. Luc Keim,  Lommel (B)
 3. Walter Koster,  Etten-Leur
 4. Johan Pemen,  Rijsbergen
 5. Raphaël Gabriëls,  Roosendaal
 6. Andy van Loon,  Oud Gastel
 7. Niky Deijkers,  St. Willebrord
 8. Henk van Lijsdonk,  Achel (B)
 9. Roland van Erp,  Best
 10. Wim van Beek,  Bavel

Uitslag 50-:

 1. Stefan Laurijssen,  Oud Gastel
 2. Bert de Backker,  Kapellen (B)
 3. Jurgen Verbocht,  Roosendaal
 4. Floris van den Broek,  Chaam
 5. Stef Vloemans,  Lille (B)
 6. Guus de Graauw,  Etten-Leur
 7. Thomas Leys,  Vosselaar (B)
 8. Raf Risbourg,  Essen (B)
 9. Jip Damen,  Rijen
 10. Jurgen Schrik,  Rijen