Nol van Loon de koers en Wim van Roey het klassement, d.d. 18 augustus 2019

BWF BestuurKoersverslag, NieuwsReageer

Helaas nogal regendreiging vooraf; niet echt weer voor een zomercompetitie. Het schrok wat mannen af, maar 21 deelnemers waren er wel en gingen er stevig tegenaan vandaag. Met de regen viel het uiteindelijk toch erg mee en iedereen kwam ongeschonden aan. Maar door de hoge snelheid en het behoedzaam rijden in de bochten zie je dan toch al snel wat afvallers uit het peloton. En na halfkoers loste een groep van 7 man tegelijk uit het peloton. De overgebleven voorste groep, van 11 man groot, zou gaan strijden om de winst. Daarin de kleppers die elkaar nog konden bestrijden voor de eindwinst in het klassement. We zagen onderweg een zeer actieve Lorenzo Arena, die echter niet weg kon blijven. Ook de mannen van Pijnenburg probeerden het samen, maar redden het niet. Zo deden er veel van die sterke mannen pogingen, maar het zou toch een sprint van die grote groep gaan worden. Daarin toonde Nol van Loon zich de sterkste, voor zijn ploegmakker Jeroen Rombouts (2) en Niels Verdijck (3), Wim van Roey (4) en Roel van Gameren (5).

Klassement en prijzen:

Door deze uitslag verzekerde Wim van Roey zich van de eindwinst in deze Zomercompetitie (2 maal winst en 1 maal 4e). Hij werd daarvoor afzonderlijk gehuldigd, tezamen met de nummers 2 en 3: Roel van Gameren en Niels Verdijck. Er waren geldprijzen voor de eerste 10 in het klassement, mede door Rogelli Sportswear.

Onze sponsor/secretaris Wim van Beek (Addvo) had nog gezorgd voor een extra aardigheidje; 2 t-shirts met koers-print. Ten eerste een t-shirt voor de eindwinnaar van het klassement en ten tweede een t-shirt (met toepasselijke print ”Lanterne Rouge”) voor de renner die na 3 deelnames het laagste behaalde puntenaantal had. Dat werd vandaag Andy van Loon, die daarmee overigens nog wel 10e werd in het eindklassement en dus dubbel in de prijzen viel. Een andere 50+ renner die het knap heeft gedaan is Johan Pemen, 5e in het klassement

De top-10 stand van het klassement is als volgt:

  1. Wim van Roey,  Vosselaar (B)
  2. Roel van Gameren,  Veghel
  3. Niels Verdijck,  Ranst (B)
  4. Thomas Leys,  Vosselaar (B)
  5. Johan Pemen,  Rijsbergen
  6. Erik Groeneveld,  Heinenoord
  7. Nol van Loon,  Tilburg
  8. Jasper van Cant,  Brasschaat (B)
  9. Bjorn Tsoi,  Kapellen
  10. Andy van Loon,  Oud Gastel

We kijken terug op een geslaagde competitie, al werkte het weer 2 van de 3 keer niet echt mee. Komende zondag 25 augustus een B-koers in Teteringen. Sfeervol rondje, dwars door het dorp. Let er op dat deze een half uur vroeger start, dus om 10.00 en 11.30 uur. Vanaf deze wedstrijd wordt er nog 5 wedstrijden lang gestreden om de punten in het algemeen klassement van Wim de Vos Fietsen en het opkomstklassement van Sportvoedingwebshop. Graag zien we u daar!