Pemen, Van Schie en Van de Ven winnen ‘Blauwe Kei’ d.d. 3 juni 2018

BWF BestuurKoersverslag, NieuwsReageer

Altijd sfeer op het korte snelle rondje, dwars door de woonwijk Blauwe Kei. Ook dit jaar was het er weer lekker weer en dan zijn de tuinen gevuld met enthousiaste bewoners. In totaal 87 renners brachten een bezoek aan deze koers, waar de mannen van WV De Vriendschap al voor het 22e jaar (!) garant stonden voor een goede plaatselijke organisatie. De koers is een vaste waarde op de kalender. De winnaars van vandaag waren Johan Pemen (50+), Richard van Schie (50-) en Sil van de Ven (amateurs).

Naast onze vaste fotograaf Ad (zie foto’s op onze eigen site) was er ook nog een andere fotograaf actief, die de 50+ en 50- prachtig heeft vastgelegd en ons daarvan deze links zond: https://photos.app.goo.gl/XIKi1wfzsumgEOm52 (50+ categorie) en https://photos.app.goo.gl/UaBI0RoWRswrwHYJ2 (50- categorie).

50+

Alle koersen beginnen op de Kei altijd een uurtje later en dus stonden er tegen 11.30 uur 31 mannen klaar voor hun 50 rondes door de zonnige wijk. In vele tuinen zaten de bewoners al lekker geïnstalleerd om van de sport te genieten. Zij zagen al vroeg in de wedstrijd Johan Pemen en Ruud Havermans op avontuur gaan. Het was vervolgens Peter de Koning die de oversteek nog wist te maken.  Gedrieën reden zij de rest van de wedstrijd op kop. Daarbij verzamelde Ruud Havermans onderweg de meeste punten voor de leidersprijs.

Drie ronden voor het einde besloot Johan Pemen er een lap op te geven en sterk reed hij bij de twee vluchtmakkers weg. Onbedreigd naar de winst, getooid in zijn mooie driekleur-trui. Daarachter was het Ruud Havermans die beslag legde op plek twee, voor Peter de Koning op drie. Achter de kopgroep had een aardige verbrokkeling toegeslagen en daaruit kwam Rinie van Zundert naar voren op plaats vier.

Het 60+ podium werd dit maal gevuld door Rene Haast (10e in de wedstrijd), Johan Brouwers (13e) en Chris Geerts (19e).

Uitslag 50+:

 1. Johan Pemen (Rijsbergen)
 2. Ruud Havermans (Nieuw Vossemeer)
 3. Peter de Koning (Brecht (B))
 4. Rinie van Zundert (St. Willebrord)
 5. John van Rullen (Schijndel)
 6. John Haast (Rijsbergen)
 7. Niky Deijkers (St. Willebrord)
 8. Bob Rasenberg (Breda)
 9. Jan van den Nobelen (Bosschenhoofd)
 10. René Haast (Rijsbergen)

50-

Om 13.00 uur was het de beurt aan 37 renners in de jongere categorie. Die vlogen er de eerste ronden stevig in, waardoor wat minder getrainde mannen al snel moesten lossen. De winnaar van twee jaar geleden, Richard van Schie, liet zich meteen gelden, pakte meteen al wat punten voor de leidersprijs en zat in de beslissende kopgroep, die  in ronde acht ontstond. Er reden toen zes man weg; het zijn de namen die de eerste zes plaatsen in de uitslag innemen, want ze werden niet meer teruggepakt. Vanuit het peloton werden vele versnellingen ondernomen, waarbij bijvoorbeeld Govert Tukker zich zeer actief toonde, maar het werd geen georganiseerde jacht.

Dit zorgde ervoor dat de kopgroep zo’n twaalf ronden voor het einde het peloton dubbelde en de groepen samensmolten. De jury laat dan het peloton vijf ronden voor het einde afsprinten. Het was Wim van Beek die de sprint niet wilde afwachten. Met nog vier ronden te gaan demarreerde hij en soleerde zo vier kilometer lang naar een verdiende plaats 7. Achter hem ontbrandde de sprint voor plaatsen 8 en verder. Helaas schoot de voorste renner met zijn voet uit het pedaal, waardoor hij hard tegen het asfalt ging. Gelukkig niets gebroken. Wij wensen hem een goed herstel toe! (We hadden zondagavond nog even contact met hem en hoorden gelukkig dat alles goed kan helen; komt weer goed!)

De kopgroep ging haar finale in en dat ging uitdraaien op een sprint. Richard van Schie had onderweg zijn overmacht al getoond door al 25 punten te pakken voor de leidersprijs. Maar ook de Ronde van de Kei schreef hij voor de tweede maal op zijn naam! Op plek twee de BWF kampioen Tom Nelen. En op plek drie alweer Bas Dircken (die al voor de derde week op rij op het derde treetje stond).

Uitslag 50-:

 1. Richard van Schie (Gorinchem)
 2. Tom Nelen (Essen (B))
 3. Bas Dircken (Rucphen)
 4. Niels Ooms (Arendonk (B))
 5. Casper Martens (Oosterhout)
 6. Thomas van Versendaal (Tilburg)
 7. Wim van Beek (Bavel)
 8. Dave van Dun (Dorst)
 9. Govert Tukker (Schoonhoven)
 10. Wiebe de Jong (Tilburg)

Amateurs

Om 14.30 uur startten 19 amateurs renners. Al in de vierde ronde kwam Lorenzo Arena alleen door en dat beeld bleef zeven ronden lang zo. Daarna stak Joost Aelmans naar hem over. Enkele ronden later kwam ook Sil van de Ven aansluiten en achter hem vervolgens ook Roel van Gameren. Zo ontstond er dus een sterk kwartet. Echter, de pech sloeg zeven ronden later toe voor Roel van Gameren; hij reed lek.

Het drietal vooraan reed lekker door, maar ruim tien ronden voor het einde werd het allemaal toch wat te veel voor Joost Aelmans; hij moest lossen en zakte terug naar peloton. Het groepje vooraan was nu gereduceerd tot Lorenzo Arena en Sil van de Ven. Achter hen ontstond nóg een duo, te weten Nick Riddy en Gijsbert Nieuwkoop. Eerst kregen we dus de sprint voor plaats drie. Nick Riddy dacht deze al op zak te steken, maar werd toch nog geremonteerd door Nieuwkoop. Zo vielen de beide mannen van FCA team dus weg uit de kopgroep en zagen ook nog plek drie in rook opgaan; sterk aanwezig, maar helaas toch zonder prijzen naar huis.

Het duo vooraan maakte zich op voor de eindsprint en die was overtuigend voor Sil van de Ven. Troostprijs voor Lorenzo Arena was dan wel de winst van de leidersprijs.

Uitslag amateurs:

 1. Sil van de Ven (Rotterdam)
 2. Lorenzo Arena (Schoten (B))
 3. Gijsbert Nieuwkoop (Veen)
 4. Nick Riddy (Veghel)
 5. Wim van Roey (Vosselaar (B))
 6. Danny Vrolijk (Schipluiden)
 7. Henry Schut (Zeeland)
 8. Michel Reep (Breda)
 9. Wim Bergmans (Essen (B))
 10. Jasper van der Eng (Oud Gastel)

Komende zondag rijden we weer op het bekende Moleneind parcours; de laatste keer dit jaar. Het is een B-programma, dus in de 50- zijn uitsluitend amateurs toegestaan met een BWF-amateur licentie, verder alleen 50- renners.

Denk er om dat de inschrijving voor het NK in Rijsbergen is opengesteld via deze website. Neem eens een kijkje en verzeker jezelf van een startplek. Inschrijven gaat makkelijk digitaal en de betaling veilig via iDeal.