Pittig dorpscriterium in Teteringen d.d. 29 augustus 2021

BWF BestuurKoersverslag, NieuwsReageer

Dit keer reden we voor het eerst weer eens op een klassiek criterium parcours, door de dorpskern van Teteringen; 1.3 kilometer met 4 bochten, een chicane en bijna alleen maar klinkers. Er zijn renners die dat de mooiste koersen vinden en die mannen toonden zich vandaag! Doordat de hardloopwedstrijd i.v.m. corona niet door mocht gaan, was er minder publiek. Fijn dat onze wielerwedstrijd wel door mocht gaan. In totaal deden er 63 renners mee. De organisatie had voor een goed gevulde premiepot gezorgd. De winnaars vandaag waren Erik Dekker (50+) en Marnix van Hoeck (50-).

Cat. 50+:

Als eerste was de 50+ categorie aan de beurt. De eerste rondes werd hard doorgetrokken. Het hele peloton kwam op een lint door en vrijwel direct moesten er renners lossen. Al snel vormde zich zo de eerste kopgroep van 4 man. Edwin Raats, Erik Dekker (jawel, de oud-prof van Rabobank), Tony Verschuuren en Marcel Lambregts. Deze groep werd ook weer snel ingerekend. Daarnaast werden enkele renners gedubbeld door het peloton. Na 8 rondes ontsnapte Erik Dekker solo. Achter Erik Dekker waren vooral Tony Verschuuren en Guido Vermeiren erg actief in de achtervolging. Ook Johan Pemen deed enkele pogingen om te ontsnappen. Maar uiteindelijk rondde Erik Dekker zijn solo met een grote voorspong af. Hij is het nog niet verleerd!

Uitslag 50+:

1. Erik Dekker
2. Edwin Raats
3. Guido Vermeieren
4. Tony Verschuuren
5. Edwin Driessen
6. Theo Leenderts
7. Marcel Lambregts
8. Johan Pemen
9. Ralph Greupink
10. Ron Veeke

Cat. 50-:

Bij de 50- werd er natuurlijk ook direct hard gestart. Dit resulteerde niet direct in een ontsnapping. Al snel begon het te regenen, waardoor iedereen in de bochten alleen nog over de ideale lijn durfde te rijden. Dit resulteerde in de eerste ontsnapping: Thomas Leys, Lorenzo Arena en Ben van Baelen. Daarna was het de beurt aan Marnix van Hoeck en Jonas Nouwen. Veel renners knepen vanwege de regen in de remmen, waardoor het peloton snel werd uitgedund. Vervolgens ontstond de definitieve kopgroep met Marnix van Hoeck, Lorenzo Arena en Yannick Sprangers. Later sloot Wim van Roey solo aan, nadat hij uit een achtervolgende groep wegreed. Uiteindelijk was Marnix van Hoeck de snelste in de sprint, voor Yannick Sprangers en Wim van Roey. Die nummers 2 en 3 staan mooi op de foto hierboven.

Uitslag 50-:

1. Marnix van Hoeck
2. Yannick Sprangers
3. Wim van Roey
4. Lorenzo Arena
5. Jip Damen
6. Roger van der Waarden
7. Joachim Raeymaekers
8. Iroy Cosse
9. Berco van Gool
10. Ben van Baelen

Wat precies de eerst volgende wedstrijd wordt, is nog niet bekend, want helaas gaan komende twee weekends niet door. Maar we rijden in ieder geval nog een keer die mooie koers in Nispen, net als in 2020 ! Graag tot snel weer.