Prachtige afsluiting van de trainingswedstrijden in Breda 25-3-2018.

BWF BestuurKoersverslagReageer

Nadat het al een paar keer had tegen gezeten met de weersomstandigheden, was het nu stukken beter : met een zonnetje en weinig wind was het nu aangenaam koersen op Moleneinde. Dit was ook te zien aan het aantal vertrekkers. Bij de 50+ kwamen 41 renners/rensters en bij de 50- maar liefst 75. Bij de 50+ was het wederom de ijzersterke John de Leeuw uit Breda, die zijn medevluchters aftroefde. Bij de 50- was het Innokenty Zavyalon, ook uit Breda, die solo wegreed uit de kopgroep en onbedreigd de zege greep.

50+

Een mooi deelnemersveld begon aan de laatste trainingswedstrijd, want volgende week start het wedstrijdseizoen officieel in Rijsbergen. Vanuit de start was het, net als vorige keer, Jack de Klerk die er meteen vantussen ging. Het peloton liet niet zomaar begaan dus werd het een hergroepering. Echter de beslissende ontsnapping liet niet lang op zich wachten. Reeds in de derde ronde vonden 7 sterke renners elkaar. Ondanks het tegenstribbelen van het peloton werd langzaam hun voorsprong uitgebreid. Na eenmaal een gat was geslagen van ruim 100 meter gaf het peloton zich eigenlijk al gewonnen. Zeer goed samenwerkend bouwden de 7 (Deijkers, Christianen, Gabriëls, De Klerk, De Leeuw, Van de Nobelen en O’Hara) hun voorsprong uit. Zo ver zelfs dat ruim halfkoers het peloton al gedubbeld werd. Hieruit waren ondertussen Johan Pemen en Jos Bogaerts weggesprongen. Dit bleef ook zo tot het einde van de wedstrijd.

Vijf ronden voor het einde mocht het peloton afsprinten voor de 10e plaats en dit werd gewonnen door Walter Marijnisssen, voor Rene Haast en Dick van Loon. De 7 koplopers restte dus nog vijf rondjes. Niemand geraakte nog weg en de eindsprint was vervolgens, zoals boven omschreven, voor John de Leeuw voor Andrew O’Hara en Jack de Klerk. Jan van de Nobelen werd 4, Raphael Gabriels 5, Kees Christianen 6 en Niky Deijkers 7. Jos Bogaerts werd 8e en Johan Pemen 9e. Sandra van Veghel was de beste van de vijf deelnemende dames, door als 15e van de 41 renners te eindigen, voor Caroline Tharik Olsen.

50-

In deze categorie bleven de inschrijvingen maar doorgaan. De teller stopte uiteindelijk op 75 renners. Een drietal renners werd uiteindelijk niet in de uitslag opgenomen, omdat zij in de finale van de 50+ gewoon op het parcours hadden ingereden en dat is verboden. Dit is bijzonder lastig voor renners die met hun finale bezig zijn, alsmede voor de jury. Dit keer bleef het bij het schrappen uit de uitslag, maar een volgende keer kan een startverbod ook aan de orde zijn, dus renners let er op. Het is verboden in te rijden als de vorige categorie nog aan het rijden is. Er zijn buiten het parcours genoeg mogelijkheden om in te rijden. We gaan voortaan weer streng toezien op deze regel.

Verder naar de koers. Een heel mooi peloton en de snelheid zat er vanaf de start behoorlijk in. Thomas Leys probeerde het een paar keer, ofwel alleen of in een groepje. Ook Wim Verbraeken, Tom Nelen en Koen Vincenten waagden een poging, zoals ook nog enkele andere duo’s. Even voor half wedstrijd viel de beslissing en 7 man vonden elkaar in de goede ontsnapping. Ook prima samenwerkend bouwden zij hun voorsprong stelselmatig uit. Zo’n tien ronden bleven zij bij elkaar, echter was er 1 renner die het nog niet hard genoeg vond gaan. Deze sterke man uit Breda ging solo, het was Innokenty Zavyalon (ik hoef het gelukkig niet uit te spreken, alleen maar te typen). Velen vonden het een gewaagde poging, zo’n 12 ronden voor het einde alleen, tegen de rest van de kopgroep. Hijzelf had er blijkbaar meer vertrouwen in en gestaag stevig op de pedalen duwend in een mooi ritme liep hij meter bij meter weg bij de overige renners uit de kopgroep. Dus solo aankomend kon hij later op het hoogste podium plaatsnemen. De sprint voor de volgende ereplaatsen werd gewonnen door Daaf Koefmans (2), voor Dirk van Leuken (3), Bram van Rutten, Twan Kops, Stefan Ysenbaerdt en Koen Vincenten. De sprint van het peloton voor plek 8 was voor Thilbanet van Have, voor Wim Hofstede en Teun Forschelen.

Start van het seizoen, aanvraag licenties

Volgend weekend, op 1 april, hebben we de openingskoers, traditioneel op het klassieke rondje Rijsbergen Oekel. ‘Helaas’ zijn de klinkers van de Lange Dreef afgelopen winter opnieuw gestraat, zodat het ouderwetse klinkerweggetje er wat sneller bij is komen te liggen.

Denk er om dat een licentie voor komend seizoen nog simpel aan te vragen is via deze site (inclusief makkelijke betaling via iDeal) en dan ligt deze komende zondag op Oekel voor u klaar!

Graag tot zondag a.s.!