Prachtige sluitingskoers Terheijden d.d. 22 september 2019

BWF BestuurKoersverslag, NieuwsReageer

Onder super weersomstandigheden werd op 22 september de Sluitingskoers betwist in Terheijden. In totaal 93 renners kwamen aan de start en maakten er een heel mooie laatste koersdag van. Zonder incidenten, zonder EHBO inzet, zo zien wij het graag! Op het selectieve rondje, waar de wind gedurende de dag steeds meer opspeelde, werd weer stevig strijd geleverd. De mannen die dat winnend afrondden waren John Haast (50+), Ben Coremans (50-) en Tom van Eyck (Amateurs). Na iedere categorie werden in gezellige sfeer de prijzen voor de eindklassementen uitgereikt. Daarover zullen wij later deze week in een apart nieuwsberichtje nog verslag doen. Alle uitslagen, foto’s en ook de bijgewerkte klassementen staan al op deze site. Wij danken WV Terheijden voor deze organisatie en Manege Zeggezicht voor de gastvrijheid op hun terrein.

De Sluitingskoers is ook de plek voor inlevering van het rugnummer. Diegenen die dit nog moeten doen worden verzocht deze op te sturen naar: BWF, Hoefstraat 1, 4891 ZE Rijsbergen. Alvast bedankt.

Cat. 50+:

In de vroege ochtendzon en met nog vrij weinig wind stonden er 33 renners klaar voor hun eindstrijd over 22 ronden. Na vijf ronden ontstond een kopgroep, die het tot het einde zou vol houden. Maar wat wil je met deze samenstelling: Niky Deijkers, John Haast, Johan Pemen, Hans Schuurman, Michéle Somers. Daarachter ging gedurende de wedstrijd de zwaarte zijn tol eisen, met de nodige opgevers en achterblijvers tot gevolg en een peloton dat in stukken ging. Zij streden voor plek 6 en dat zou uiteindelijk opgeëist gaan worden door Henk Ceelen, voor Tony Verschuuren (8), Kees Raats (9) en Willem Hus (10). Daarmee pakte Hus, die in augustus Europees Kampioen van WCF werd en trots in een Europees tenue rijdt, het hoogste treetje in de 60+ wedstrijd, voor Kees Christianen en Rene Haast.

En de vijf mannen vooraan? Die gingen samen richting laatste ronde. Het leek er even op dat Johan Pemen op dat moment bij de groep weg reed, maar bij de laatste aankomst zagen we toch een sprint van de hele kopgroep. Het was John Haast die dat overtuigend opeiste, waarmee hij na Hoeven zijn tweede winst op rij boekte. Achter hem Johan Pemen in zijn klassements-trui en als derde Michéle Somers.  

Uitslag 50+:

 1. John Haast, Rijsbergen
 2. Johan Pemen,  Rijsbergen
 3. Michéle Somers,  Spijkenisse
 4. Hans Schuurman,  Utrecht
 5. Niky Deijkers,  St. Willebrord
 6. Henk Ceelen,  Ouderkerk aan den IJssel
 7. Tony Verschuuren,  Fijnaart
 8. Kees Raats,  Roosendaal
 9. Willem Hus,  Voorburg
 10. Raphael Gabriels,  Roosendaal

Cat. 50-:

Tegen 12.00 begon het goed warm te worden en wakkerde de wind ook meer aan. Een groep van 29 renners begon aan hun 22 ronden langs Terheijden. In deze wedstrijd een sterk optreden van Kay Gutte. Deze jongen rijdt pas sinds heel kort wedstrijden en dit was zijn vierde bij de BWF. Iedere keer is hij wat beter voor de dag gekomen en hij sloot zijn korte seizoen nu overtuigend af. Vanaf ronde 13 een aantal ronden solo in de aanval, waarna hij vanaf ronde 17 gezelschap had van Yannick Sprangers en Ben Coremans, die enkele ronden achter hem aan gejaagd hadden. Twee ronden voor het einde zakte Yannick terug en gingen Kay Gutte en Ben Coremans samen uitmaken wie deze ronde op zijn naam zou schrijven. En dan is er tegen het sprintgeweld van Ben Coremans niets opgewassen. Hij liet ons een zeer sterk tweede deel van het seizoen zien, met twee maal winst. Op plek 2 dus Kay Gutte en daarmee kon nog gestreden worden voor plek 3. Achter de leiders reed een groep van zes man, die zou gaan sprinten voor de derde plaats. Het was Iroy Cosse die deze sprint won, voor Ben van Baelen (4) en Toon Mertens (5). Overigens daarachter ook nog een mooie solo, van Jip Damen, naar plek 9.

Binnen de 50- was er ook nog sprake van een klein Terheijdens onderonsje, namelijk het kampioenschap voor (ex-)Teheijdenaren. Het was Berco van Gool die met zijn 7e plaats de 1e plek in dit Terheijdens kampioenschap won en een joekel van een beker kreeg overhandigd.

Uitslag 50-:

 1. Ben Coremans, Etten-Leur
 2. Kay Gutte,  Oss
 3. Iroy Cosse,  Wouwse Plantage
 4. Ben van Baelen, Essen (B)
 5. Toon Mertens,  Oostmalle (B)
 6. Yannick Sprangers,  Brecht (B)
 7. Berco van Gool, Breda
 8. Jason Nieuwkerk,  Roosendaal
 9. Jip Damen,  Rijen
 10. Roberto Secci,  Tilburg

Cat. Amateurs:

De laatste groep stelde ons ook niet teleur; maar liefst 31 amateurs, uit wijde omtrek, kwamen in Terheijden aan de start voor 26 ronden harde koers. De wind werd nu toch echt heel stevig en het was warm. Een kopgroep van zeven renners maakte vanaf de vijfde ronde de dienst uit. Het waren eerst zes man, maar Joachim Raeymaekers onderkende het gevaar en maakte nog op sterke wijze de oversteek naar de koplopers. Daarmee was de winnende groep ontstaan; het zijn de eerste zeven namen in de uitslag hieronder. Er stond daar echter geen maat op Tom van Eyck. Hij reed vier ronden voor het einde weg en bleef weg, ook omdat zijn vrienden in de kopgroep in staat waren de zaak daar te controleren. De sprint voor plek 2 was voor Bart van den Wyngaard, voor Joachim Raeymaekers (3), die daarmee zijn eerste podiumplaats bij de amateurs behaalde. Al met al een geheel Belgisch podium! Het peloton daarachter was aardig aan stukken gereden, met 7 man DNF tot gevolg. Bram Mens (8) en John Roos (9) reden samen in de laatste paar ronden nog weg uit het resterende peloton.

Uitslag Amateurs:

 1. Tom van Eyck,  Herentals (B)
 2. Bart van den Wyngaerd, Sint-Job (B)
 3. Joachim Raeymaekers, Essen (B)
 4. Ruben Mijnsbergen,  Rotterdam
 5. Philippe Dela Montagne,  Zandhoven (B)
 6. Roel van Gameren,  Veghel
 7. Thomas Leys,  Vosselaar (B)
 8. Bram Mens,  Wateringen
 9. John Roos,  Middelharnis
 10. Wout Roos,  Stad Aan ’t Haringvliet