Sluitingskoers 2017 St. Willlebrord

BWF BestuurKoersverslagReageer

Zondag 24 Sept. was alweer de sluitingskoers van de BWF.  Het wielerjaar is weer voorbij gevlogen en hebben we op een prachtige manier af kunnen sluiten.  Onder ideale omstandigheden werd er een B-koers verreden, georganiseerd door Rinie van Zundert en consorten.  Jammer dat de meeste renners al een punt gezet hadden achter hun seizoen want het was de moeite waard om van start te gaan in HET wielerdorp van Nederland.  Degenen die nog wat te halen hadden in het Wim de Vos totaalklassement waren uiteraard wel aanwezig om nog wat extra punten te scoren.  Na afloop werden de prijzen van dit klassement uitgereikt aan de beste 10 van iedere categorie.  De overwinning bij de 50+ ging naar de organisator en plaatselijk favoriet Rinie van Zundert zelf. Bij de 50- was het Wim de Vos die zijn snelle benen weer terug had gevonden en iedereen het nakijken gaf in de massaprint.

50+

Een niet zo’n grote groep ging van start in de 50+ categorie.  De 1e demarrage kwam op naam van, je kan het al raden, Johan Pemen.  Iedereen weet dit ondertussen wel dus werd er meteen gereageerd en volgde er nieuwe pogingen. Na enkele ronde was het plaatselijk favoriet Niky Deykers die doortrok toen het even wat minder hard ging.  Hij sloeg meteen een gaatje en de vlucht werd wat afgeschermd door ploegmaat Johan Pemen.  Zo kon hij steeds verder uitlopen en had hij half koers een straatlengte voorsprong, ondanks de vele demarrages in het peloton. Echter was het toch lastig met het beetje wind en over de steentjes om dit de gehele koers vast te houden. Na driekwart koers kreeg het peloton Niky weer in zicht en werd de voorsprong iedere ronde kleiner totdat ook hij bij de kraag gegrepen werd. Er waren nog diverse uitlooppogingen van groepjes, zelfs met alle favorieten erbij doch alles werd geneutraliseerd. Dan viel het weer even stil en kwam de volgende ontsnappingspoging. Zo ook 5 rondjes voor het einde toen Rinie van Zundert gebruik maakte van het stilvallen van het peloton. Hij ging sterk door alhoewel hij nooit meer kreeg dan 100 mtr. De voorsprong schommelde continu op en neer maar het gaatje werd niet gedicht.  De laatste ronde werd nog eens flink gas gegeven doch Rinie wist de eindstreep als winnaar te passeren hoewel het peloton razendsnel korter kwam, zelfs tot aan zijn achterwiel op de streep, maar ook dat is voldoende voor de overwinning. Plaats 2 was voor de kleine maar rappe John Haast voor Johan Pemen, alsnog Niky Deijkers en Rene Haast.

50-

Een mooie groep 50-minners wilden ook hun beste beentje voor zetten in deze sluitingskoers. Ook hier vele, vele demarrages echter de voorsprong van de vluchters werd nooit meer dan 50 mtr. Alle vluchtpogingen werden geneutraliseerd en dan zijn de rappe mannen er als de kippen bij om de eindsprint met elkaar aan te gaan.  Hierin was good old Wim de Vos nog steeds de sluwste en sterkste en klopte Adri Kapitein en Joachim Raeymaekers gedecideerd in de spurt.

Klassementen:

Na afloop werden de totaalklassementen snel opgemaakt en werden ook de bijbehorende prijzen van Wim de Vos uitgereikt. Hierbij werd de winnaar van iedere categorie nog in de bloemetjes gezet door de BWF en werd het seizoen afgesloten.   Degenen die bij de 10 eersten in het klassement geeindigd zijn en niet aanwezig waren in St. Willebrord, kunnen hun adres doorgeven aan info@brabantsewielerfederatie.nl zodat zij hun prijs thuis gestuurd krijgen.  Van alle BWF licentiehouders hebben we het adres dus zij hoeven niet te reageren.

Renners, dank voor jullie sportieve strijd afgelopen seizoen en we hopen jullie volgend jaar in grote getalen weer terug te zien in onze wedstrijden.

TOT ZIENS.