Sluitingskoers Nispen d.d. 19 september; wederom grandioos.

BWF BestuurKoersverslag, NieuwsReageer

De sluitingskoers van de Brabantse Wieler Federatie heeft afgelopen zondag plaatsgevonden. Als BWF hadden we dit graag anders gezien en hadden we nog wel 1 of 2 weken willen doorgaan; het was voor organisatoren helaas een raar jaar.
De organisatie in Nispen was gelukkig weer om je vingers bij af te likken en geholpen door goed weer en de vele renners die vooraf in hadden geschreven vonden er weer 3 prachtige wedstrijden plaats. De overwinningen waren voor Theo Leenderts (50+), Sam Cordy (50-) en Jelle Veraart (amateurs).

Cat. 50+ :

In iedere categorie hadden vele renners de weg naar Nispen gevonden, waaronder 40 deelnemers 50+. Vanuit het vertrek reed direct Guido Vermeiren weg en even later sloot daar Ron Veeke bij aan. Ron liet het een rondje later lopen en in zijn plaats sloot de plaatselijke favoriet Edgar van Meer bij de koploper aan. De twee reden flink door, maar enkele forse tempoversnellingen in het peloton bracht alles weer bij elkaar. Daarna kreeg tempobeul Tjeerd Mijzen het op zijn heupen en legde het peloton een verschroeiend tempo op. Na een paar nieuwe pogingen brak het peloton in tweeën en vonden 13 man elkaar terug in de kopgroep. Het had wat moeite gekost, maar deze kopgroep bleef heel de koers buiten schot. Tjeerd Mijzen bleef intussen punten scoren voor de leidersprijs, die hij ook binnen haalde. Daarmee was zijn honger nog niet gestild en trok hij een paar ronden voor het einde nog weg met Theo Leenderts en Marcel Webers. Deze poging slaagde echter niet en het kwam vooraan weer bij elkaar. Na een levendige finale moest een spurt uitsluitsel geven wie met de bloemen aan de haal gingen. Het was Theo Leenderts die iedereen te snel af was, evenals ook vorige week toen hij de winnaarsbloemen kreeg overhandigd. Hij blijkt het jaar 2021 dus goed te hebben afgesloten.

In de cat. 60 + was de eerste plaats voor Martin de Peuter, voor Rene Haast en Walter Marijnissen.

Uitslag 50+ :

1. Theo Leenderts, Rotterdam
2. Edwin Raats, Helmond
3. Swen Vonk, Bergschenhoek
4. Rens Schalk, Rijsbergen
5. Tjeerd Mijzen, Etten-Leur
6. Tony Verschuuren, Fijnaart
7. Edgar van Meer, Nispen
8. Govert Tukker, Schoonhoven
9. Marcel Webers, Milsbeek
10. Hans van Brakel, Wijchen

Cat. 50 – :

Een mooie groep van bijna 60 man aan de start. Het koersverslag kan hier kort samengevat worden. Het regende demarrages en uitlooppogingen, elke ronde weer. Door de hoge snelheid was eigenlijk iedere poging gedoemd om te mislukken, de snelheidsteller stond op het einde op 44 km. gemiddeld, dus spek naar de bek voor de snelle mannen. Op ruim een ronde voor het einde vond helaas nog een valpartij plaats, waar enige schade aan materiaal en lijf te constateren was; dit was het gevolg van onoplettendheid van een van de renners, dus zo zie je maar, je moet altijd geconcentreerd blijven, zowel voor jezelf als voor je mede-renners. Wij wensen de getroffen renners een snel herstel toe!
Een voltallig peloton stoof vervolgens op het laatste rechte stuk naar de finish. BWF kampioen Bjorn Tsoi leek een goede kans te maken, maar kwam te vroeg op kop. Hij werd ruim voor de streep voorbij gesneld door de rappe Sam Cordy en Rino Sprangers. De leidersprijs was voor Thomas Verdonck uit Wouwse Plantage.

Uitslag 50- :

1. Sam Cordy, St. Job in ‘t Goor
2. Rino Sprangers, Rijkevorsel
3. Bjorn Tsoi, Kapellen
4. Ben van Riel, Brecht
5. Davey Jansen, Heinkenszand
6. Iroy Cosse, Wouwse Plantage
7. Brent Broosus, Huijbergen
8. Dieter Rigole, Berchem
9. Ronald Kolkman, Meteren
10. Jacob de Roo, Kapelle

Cat. Amateurs :

Hier een mooi peloton van 32 man aan de start. Ook hier werd er flink op de pedalen geranseld. De eerste ronde kwam Stef Anthonissen alleen door en een paar ronde later was het een duo met Dimitri Mulder en Matthias van Rooy aan kop. In ronde 6 waren het 6 man die het probeerden en dit bleek de goede poging. Alleen Jelle Veraart kon nog met een uiterste krachtsinspanning de oversteek maken naar de voorste groep. Daarmee dus 7 man op kop, met daarachter regelmatig een groepje dat het ook nog probeerde, maar wat helaas niet lukte. De 7 bleven tot in de laatste ronde bij elkaar waarbij Jeroen Das intussen de meeste punten binnenhaalde voor de leidersprijs. In de laatste ronde zagen we plots één vluchter achter de voorrij-auto… in de verte was het een kleine gestalte en dan moest het wel Jelle Veraart zijn. Dichter bij de finish gekomen konden we het beter zien en was het inderdaad Jelle, die er in de laatste ronde tussenuit geknepen was. Dus dit was al zijn tweede krachtige inspanning en zeker ook de juiste, hij finishte met een 50 meter voorsprong op de rest van de kopgroep, waarbij plek 2 ging naar de bedrijvige Jeroen Das en plek 3 naar Tom van Eyck.

Uitslag amateurs :

1. Jelle Veraart, Essen
2. Jeroen Das, Wuustwezel
3. Tom van Eyck, Herentals
4. Joost Aelmans, Uden
5. Thomas Leys, Vosselaar
6. Matthias van Rooy, Oelegem
7. Sven Schoenmaekers, Hoogstraten
8. Henry Schut, Zeeland
9. Danny den Hollander, Noordwijkerhout
10. Stef Antonissen, St. Lenaarts

Organisatie Stichting ‘Sportfrinten’, hartelijk dank voor de perfecte organisatie. De renners hopen we volgend jaar allemaal weer terug te zien in onze gezellige BWF wedstrijden. Dank voor jullie enthousiaste deelname dit (kleine) seizoen.