Sterke winnaars, bestand tegen hitte en wind, in Hoeven d.d. 1 juli 2018.

BWF BestuurKoersverslag, NieuwsReageer

Aan het vertrek in Hoeven stonden een paar mooie pelotons. Bij de cat. 50+ waren er 36 deelnemers en bij de cat. 50- waren er zelfs 50 deelnemers. Een mooie opsteker voor de altijd ijverige organisatie Avanti. Bij de 50+ was het de in prima vorm stekende Ruud Havermans, die Johan Pemen klopte en bij de 50- was het Wim van Roey die het sterkste eindschot had van een omvangrijke kopgroep. De BWF had voor vandaag een alternatieve jury geregeld i.v.m. vakantie en dringende werkzaamheden van een deel van onze vaste medewerkers, maar de vervangers deden hun werk uitstekend en met veel overtuiging. Dank allen.

50+

Alle renners hadden de omloop wel verkend en men was er van overtuigd dat het lastig zou worden. Twee lange stukken met de wind op de kant en een stuk met de wind recht in de rug. Dus stilvallen was er niet bij vandaag. Vanuit het vertrek was het enkele honderden meters rustig, maar Johan Pemen verstoorde deze rust en plaatste de eerste aanval. Even later een reactie van het peloton wat al tot gevolg had dat diverse renners naar adem hapten. Het peloton brak in meerdere stukken, maar toch liep op het einde van de eerste ronde alles weer samen. Maar dat wilde niet zeggen dat het rustig aan ging; in de tweede ronde werd alles weer op de kant gezet en dat eiste diverse slachtoffers. Maar voorin kregen we geen definitieve afscheiding. Wel brak het peloton in twee stukken. Daarna tegen halfkoers kwamen Ruud Havermans en Johan Pemen met z’n tweeën door. Ze sloegen een gaatje van 100 a 150 meter. En ondanks dat de groep regelmatig probeerde het gat te dichten, bleek dit toch niet te lukken. Het gat bleef ongeveer altijd intact met wat kleine schommelingen. Het duo pakte ook de meeste premies en Ruud tevens de leidersprijs. En aan de eindstreep bleek Ruud nog de meest frisse: hij klopte Johan Pemen gedecideerd. Daarachter won Rinie van Zundert de spurt van de achtervolgende groep, voor John Haast en Niky Deijkers. Peter van der Geest was de beste 60+, voor Alfons van Geel en Kees Christianen. De eerste dame was Sandra van Veghel.

Uitslag 50+:

1. Ruud Havermans
2. Johan Pemen
3. Rinie van Zundert
4. John Haast
5. Niky Deijkers
6. Andy van Loon
7. Pieter Mies
8. Peter de Koning
9. Peter van der Geest
10. Alfons van Geel

50-

Bij deze groep een flink peloton van 50 deelnemers. Er waren diverse aanvalspogingen in het begin, maar nog geen enkele afscheiding. Het kon niet uitblijven dat het peloton met die wind zou gaan breken. Dit gebeurde tegen half koers. Plots kwam er een kopgroep van 12 renners voorbij die in die ronde al een behoorlijk gat had geslagen. In die groep maar liefst 10 Zuiderburen en 2 Ollanders. Dus de verwachting was wel dat iemand van onze zuiderburen de overwinning zou grijpen. In de voorlaatste ronde misten we in die groep nog 1 renner, maar die bleek opgegeven te hebben (altijd even afmelden bij de jury a.u.b.). De groep bleef tot het einde bij elkaar en dus moest een sprint uitwijzen wie de winnaar zou worden. Op het laatste stuk bleek Wim van Roey een klein gaatje te hebben geslagen en hij hield stand tot op de streep. Tevens pakte ook hij zijn 2e punt voor de leidersprijs en was daar meteen ook de winnaar van. Wim Bergmans kwam nog kort, maar was te laat om de overwinning te grijpen. Plaats 3 was eveneens voor één van onze Belgische vrienden: Ronald van Elsen. Alex Masseurs hield de Nederlandse eer nog enigszins hoog door als vierde te eindigen.

Uitslag 50-:

1. Wim van Roey
2. Wim Bergmans
3. Ronald van Elsen
4. Alex Masseurs
5. Stef Vloemans
6. Joachim Raeymaekers
7. Anton Vervecken
8. Yannick Sprangers
9. Tom Nelen
10. Thomas van Versendaal

Volgende week, op 8 juli, lijkt het nog steeds zulk prachtig weer te zijn. We rijden dan weer een B-programma, ditmaal op de ronde in Terheijden, die normaal vroeg in het voorjaar op de kalender staat. De week nadien dan op 15 juli het BWF kampioenschap in Hulten. Vervolgens 22 juli het NK in Rijsbergen, waar renners met Nederlandse nationaliteit via deze site voor kunnen inschrijven.