Trainingswedstrijd 11-3-2018

BWF BestuurKoersverslagReageer

De eerste trainingsrit op Moleneind was er een om er even in te komen. Na de afgelaste trainingswedstrijd van vorige week konden de renners nu echt van start op het snelle parcours op Moleneind. In de ochtend waren er nog enkele stevige regenbuien, waardoor de cat. 50+ onderbezet was. Maar de 50- cat. leverde wel een mooi aantal vertrekkers op. Winnaar bij de 50+ werd de nu al sterk afgetrainde John de Leeuw uit Breda en bij de 50- was het Jeroen Rombouts uit Tilburg die solo over de eindstreep kwam.
Verslag 50+
Met een zeer kleine groep werd begonnen aan de eerste trainingswedstrijd. Door het nog kletsnatte wegdek werd er niet te veel risico genomen in de bochten, maar door het strakke tempo werden er al een paar renners gelost. Even na halfkoers was dit nogmaals het geval met twee renners, zodat enkel vooraan de sterksten al overbleven. Dit bleef zo tot de laatste ronde en toen moest een sprint van 5 renners de winnaar opleveren. Na reeds een paar podiumplaatsen op Haansberg en Weststad behaald te hebben was het John de Leeuw uit Breda die nu de hoofdvogel afschoot. Hij klopte in volgorde Jack de Klerk, John van Rullen, Kees van de Sande, Johan Pemen en Sandra van Veghel.
Verslag 50-
Hier een mooie groep renners (38 man) aan het vertrek, zodat er vanaf het vertrek volop activiteit was in de groep. In ronde vijf kozen al drie renners het hazepad en daarop kort achter nog eens drie en later nog een vierde renner. Vooraan werd zeer goed samengewerkt en het trio liep steeds verder uit, zo ver zelfs dat ze na enige tijd de achterzijde van het peloton in zicht hadden. Bij het peloton aangekomen reden ze gelijk door naar de kop van het peloton en werden ook de renners opgeraapt die nog voor het peloton reden. Deze situatie bleef lange tijd hetzelfde, waardoor het peloton -zoals bekend- 5 ronden voor het einde mocht afsprinten, omdat zij allen gedubbeld waren. Op plaats 4 kwam Nol van Loon uit Breda te staan, met de Tilburgers Roberto Secci, Tim Broers en Victor van Buuren, daarachter. De drie koplopers bleven hierdoor in de finale over. Dit waren Jeroen Rombouts, Thomas Leys en Jurgen Verbocht. Deze drie bleven echter niet bij elkaar. Jeroen Rombouts had al gemerkt dat hij op het enigzins natte parcours sneller door de bochten ging en daardoor sloeg hij na een paar bochten een gaatje, zonder eigenlijk te demarreren. Stevig op de pedalen duwend bleek het gaatje door Thomas Leys niet meer te dichten en Jurgen Verbocht had de meeste energie ook al verbruikt. In deze volgorde gingen zij ook één voor één over de finish, zodat de jury het makkelijk had om de uitslag op te maken.
Volgende week hebben we op hetzelfde parcours de volgende trainingsrit en hopen we op een ruime deelname, omdat binnen enkele weken het wedstrijdseizoen er al aan komt. Dus renners grijp je kans om na de koudeperiode nog snel wat snelheidskilometers in de benen te krijgen.
P.s. De licentieaanvragen 2018 kunnen via onze website ingediend worden.