Twee kampioenen pakken de winst op Moleneind Breda 10 juni 2018

BWF BestuurKoersverslag, NieuwsReageer

Het was een mooie dag: een aangename temperatuur en weinig wind. Ondanks de concurrentie van wielerwedstrijden in Gilze en Liesbos zagen we nog een aardige opkomst en twee sterke winnaars: de Nederlands kampioen, Johan Pemen was de winnaar in de 50+ categorie (zijn derde winst dit jaar bij de BWF) en de BWF Kampioen, Tom Nelen in de 50- categorie (voor hem zijn tweede winst).

50+

26 renners aan de start voor de wedstrijd over 40 ronden. Vanaf de eerste ronden zagen we een erg bedrijvige Peter de Koning, die na een zestal ronden werd afgelost door Ruud Havermans. Havermans reed negen ronden solo, tot hij zich liet inlopen door acht sterke achtervolgers: Johan Pemen, Kees Christianen, John van Rullen, Ralp Greupink, Peter de Koning, Rene Haast, Jos Bogaerts en Martin de Peuter. Halverwege de wedstrijd kon Rene Haast het tempo in de kopgroep niet meer bijbenen en moest lossen. Hij werd vrij snel opgeslokt door een viertal achtervolgers: Niky Deijkers, Raphael Gabriels, Kees Raats en zijn broer John Haast. Maar even later moest hij deze groep ook laten gaan. Ongelukkigerwijs viel Raats, doordat hij een botsing met het trottoir niet kon vermijden, maar met een ronde vergoeding kon hij gelukkig weer aansluiten bij de achtervolgende groep. Ondertussen liepen de acht leiders steeds verder uit en de vier achtervolgers leken voor de negende plaats te strijden. Achter deze vier achtervolgers reed het tweetal Pieter Mies en John de Leeuw op de plaatsen 13 en 14.
Zes ronden voor het einde was het spel op de wagen in de kopgroep, met als consequentie dat De Peuter moest lossen, vervolgens brak het groepje helemaal in stukken, maar in de voorlaatste ronde waren er vier leiders. Het waren Pemen, Havermans, De Koning en Rullen, die voor de overwinning zouden sprinten. Daarachter een groepje van drie: Greupink, Bogaerts en Christianen. Onderwijl was De Peuter voorbijgereden door de vier achtervolgers en reed op plaats 12.
De sprint van de vier overgebleven leiders werd gewonnen door Pemen, voor Havermans, De Koning en Van Rullen. Zo kregen we hetzelfde podium als vorige week! Greupink won de sprint van de rest van de kopgroep en werd 5e, voor Bogaerts en Christianen, die meteen de beste was in de 60+ categorie. John Haast won de sprint van de achtervolgers en werd 8, voor Deijkers, Gabriels en de onfortuinlijke Raats.
Christianen was dus de eerste bij de 60+, voor Cor Gerritsen en Rene Haast, die beiden in het peloton eindigen.

Uitslag 50+:

1. Johan Pemen
2. Ruud Havermans
3. Peter de Koning
4. John van Rullen
5. Ralph Greupink
6. Jos Bogaerts
7. Kees Christianen
8. John Haast
9. Niky Deijkers
10. Raphael Gabriels

50-

Ondanks de andere wedstrijden in de regio toch nog 27 vertrekkers in deze categorie. Van in het vertrek diverse schermutselingen met groepjes die probeerden te ontsnappen met daarbij o.a. Elmar Visser, Tom Nelen, Niels Ooms en Tom van de Peer. Na tien ronden ontstond een kopgroep van zes renners: de al eerder genoemde Nelen, Ooms, Van de Peer, aangevuld met Joachim Raeymakers, Ben van Baelen en Thomas Leys. Zes sterke Belgen, die de handen ineen sloegen en voorgoed waren gevlogen. Thomas van Versendaal, Anton Vervecken en Wim Bergmans reden bijna een halve wedstrijd in de achtervolging, kwamen echter niet bij de leiders en werden uiteindelijk weer ingelopen door het peloton.
De zes Belgen zouden strijden voor de overwinning. De in de geblokte trui gehulde Tom Nelen probeerde diverse keren te ontsnappen, werd even zoveel keren weer teruggepakt, maar in zijn allerlaatste demarrage in de laatste ronde slaagde hij in zijn opzet. Nelen won zo licht afgescheiden voor Van de Peer, Van Baelen, Ooms, Raeymakers en Leys. Simon Jansen was de eerste van het peloton en werd 7e, voor andere rappe mannen als Dave van Dun, Thomas van Versendaal en Edwin Kas.

Uitslag 50-:

1. Tom Nelen
2. Tom van de Peer
3. Ben van Baelen
4. Niels Ooms
5. Joachim Raeymaekers
6. Thomas Leys
7. Simon Jansen
8. Dave van Dun
9. Thomas van Versendaal
10. Edwin Kas

Volgende week zijn we in “Den Besterd” in Tilburg: Een sfeervolle, gezellige wedstrijd in de stad, met vorig jaar heel veel publiek en mooie omlijsting en zelfs een retro koers. Hopelijk tot dan!
Enne… lees op de website nog even het vorige nieuwsbericht, over de mogelijkheid voor BWF renners om 22 juli in Rijsbergen deel te nemen aan het NK WFN.