Van de Sande en Vincenten winnaars op Moleneind d.d. 14 april 2019

BWF BestuurKoersverslag, NieuwsReageer

Laten we eens beginnen met een dik compliment aan de vrijwilligers. Dat is zonder meer al op zijn plaats (vanwege al die inzet iedere week, voor jullie wedstrijden), maar deze keer zeker. Ondanks een ziekenhuisbezoek, waardoor twee juryleden de hele nacht niet geslapen hadden, toch gewoon voor jullie aanwezig zijn en zorgen voor een goed verloop; chapeau !! De koers kon zo doorgaan en met 85 deelnemers was dat maar goed ook. Kees van de Sande won zijn tweede op rij in de 50+ en Koen Vincenten pakte de winst in de 50-. Helaas werd de finale van de 50- gekenmerkt door enkele valpartijen, waarvan wij de slachtoffers een snel en goed herstel toewensen.

Vervelend was ook dat wij een renner, die nota bene naar de 3e plek reed bij de 50-, ter plekke hebben moeten diskwalificeren, omdat hij onder een gefingeerde naam reed en doelbewust de inschrijving verkeerd had geïnformeerd over zijn licentiestatus. Dit alles kwam pas na de finish uit; het ging om een KNWU-amateur en die zijn in de 50- nimmer toegelaten (niet in A koersen en ook niet in B koersen). Daarmee werd ter plekke de uitslag aangepast; geen bloemen en prijzengeld voor deze renner. Nog eens voor alle duidelijkheid: in A koersen rijden alle amateurs apart om 13.30 uur. In B koersen zijn amateurs niet toegelaten, waarbij de enige uitzondering is dat BWF amateurs mogen meedoen bij de 50-.

Na de eerste twee koersen is het Wim de Vos Fietsen klassement opgemaakt en op de website gepubliceerd (zie onder ‘’wedstrijden/uitslagen’’). De wedstrijdfoto’s staan ook al weer op de site.

Cat. 50+:

Een leuke groep van 31 mannen trotseerde het eerste koude uur. Al na vijf ronden kwam er een kopgroep van tien renners tot stand. Die groep werd niet meer teruggepakt en vormt de top-10 in de uitslag. De groep wist zelfs het peloton te dubbelen. Vervolgens sprongen Kees van de Sande en Niky Deijkers weg uit deze groep. De laatste 17 ronden reden de twee mannen uit St. Willebrord samen voor de meute uit en konden uiteindelijk gaan sprinten voor de zege. Het was Kees die Niky er -net aan- op legde en voor de tweede week op rij won in de 50+.

Het peloton werd vijf ronden voor het einde uit koers gehaald om de dan resterende tien man ruim baan te geven voor hun finale. Leuk om te zien dat twee 60+ renners de sprint wonnen: Alfons van Geel (11) en Rene Haast (12) pakten zo plekken 1 en 2 op het 60+ podium (met Dick van Loon (17) als 3e 60+).

De sprint van de resterende 8 renners achter de kopgroep werd een prooi voor John de Leeuw, die zo plek 3 kreeg in de wedstrijd, voor John Haast en Johan Pemen (die was zaterdag nog winnaar bij TMZ).

Uitslag 50+:

 1. Kees van de Sande  (St. Willebrord)
 2. Niky Deijkers  (St.Willebrord)
 3. John de Leeuw  (Breda)
 4. John Haast  (Rijsbergen)
 5. Johan Pemen  (Rijsbergen)
 6. Ralph Greupink  (Zoetermeer)
 7. Jos Bogaerts  (Strijbeek)
 8. Dennis van den Ouden  (Oude Tonge)
 9. Raphael Gabriels  (Roosendaal)
 10. Jan van den Nobelen  (Bosschenhoofd)

Cat. 50-:

Het weer begon wat aangenamer te worden en er kwamen 54 renners aan de startlijn. Nadat de speaker de renners er op wees dat hun collega’s van ‘’Team Optiek Van Wely/Wattbike’’ de komende weken een collectebus bij de inschrijving hebben staan, voor het goede doel waar zij dit jaar voor fietsen (kankeronderzoek), werd de koers op gang gebracht. En al in de derde ronde reed er een tweetal BWF-amateurs weg uit de groep: Thomas Leys en Koen Vincenten. Deze twee mannen, zichtbaar op de foto hierboven, reden op indrukwekkende wijze de volle koers samen voorop. Een knap staaltje werk.

Toch werd het in de laatste ronden nog wel spannend. Een viertal renners reed nog weg uit het peloton en kwam nog gevaarlijk dichtbij het tweetal. Maar ze kwamen te laat. De winst werd in de sprint gepakt door Koen Vincenten, voor zijn vluchtmakker Thomas Leys. Het viertal daarachter zou sprinten voor de derde plek en die sprint werd gewonnen door de onterecht meerijdende KNWU amateur. De man daarachter, die dus officieel 3 in de uitslag werd, was Cas Graafmans, voor Roel van Gameren en Wim van Roey. Door de omstandigheden mist Cas nu helaas zijn podiumfoto, maar kreeg wel het juiste prijzengeld. Dat gold voor alle renners.

Helaas was er in de slotronden sprake van twee valpartijen, waarbij helaas ook de ambulance moest aanrukken voor een renner. E’n valpartij vond pal voor de finishlijn plaats, een ronde voor het einde. Gelukkig konden deze vijf renners snel zelf opstaan en kon er gefinished worden. De renners zijn verzorgd door de EHBO en we hopen dat ieder snel herstelt.

Uitslag 50-:

 1. Koen Vincenten  (Tilburg)
 2. Thomas Leys  (Vosselaar (B))
 3. Cas Graafmans  (Rijen)
 4. Roel van Gameren  (Veghel)
 5. Wim van Roey  (Vosselaar (B))
 6. Rik Raeymaekers  (Lille (B))
 7. Jelle Andries  (Berlaar (B))
 8. Joachim Raeymaekers  (Essen (B))
 9. Roberto Secci  (Tilburg)
 10. Wiebe de Jong  (Tilburg)

Volgende week hebben we weer wel een A programma: op Eerste Paasdag de Ronde van Galder, op dat mooie lange parcours van 4 km. met start en finish bij het gezellige terras van Moskes. Het ziet er naar uit dat het prachtig weer gaat worden! Tot dan dus!