Van Zundert en Van Schie winnaars in Rucphen d.d. 24 juni 2018

BWF BestuurKoersverslag, NieuwsReageer

Ronduit lekker koersweer, met een zonnetje en een licht windje over het parcours aan de Kraaihei. Bijna 70 renners kwamen aan de start van het parcours, waar we in augustus ook vier maal de zomercompetitie zullen gaan rijden. Deze test van het wat verlengde rondje was alvast geslaagd. De winnaars van de dag waren organisator Rinie van Zundert (50+), die de sprint van een leidend drietal won, en Richard van Schie (50-) die de massasprint won. Al met al een fijne sportdag voor de renners, veel publiek en de organisatie. Menig renner kon huiswaarts met bakken aardbeien, die bij wijze van prijzen en premies klaarstonden! Inmiddels zijn de WIM DE VOS FIETSEN klassementen al weer bijgewerkt. Ook kunt u de mooie koersfoto’s al weer op deze site bewonderen en downloaden, met dank aan onze trouwe fotograaf Ad.

50+

32 man klikten in voor hun 33 rondes op het 1500 meter lange parcours over het bedrijventerrein. Het was in ronde 13 dat drie sterke mannen de handen ineen sloegen; Andy van Loon, Ruud Havermans en Rinie van Zundert vertrokken en werden niet meer teruggezien. Alhoewel, het peloton zal ze regelmatig nog wel voor zich hebben zien rijden, maar was niet in staat de kloof weer te dichten. Het gesleur aan het peloton zorgde er nog wel voor dat acht rondes voor het einde een zevental zich losmaakte. Zo werden de eerste tien man in de uitslag bekend.

Onderweg toonde Havermans zich zeer actief en sprokkelde vele punten voor de leidersprijs bijeen, die hij dan ook meepakte. Hij probeerde dit met eindwinst te bezegelen door bij het ingaan van de laatste ronde te demarreren. Wellicht botte dat zijn eindsprint af, want nadat hij werd teruggepakt was het Rinie van Zundert die deze eindsprint vervolgens wist te winnen. Andy van Loon bolde daarachter uit naar plek 3.

Van het zevental erachter won John de Leeuw de eindsprint, voor Niky Deijkers, Jos Jacobs en Peter van Wijgerden. De sprint van het resterend peloton voor plek 11 werd gewonnen door Johan Pemen.

Uitslag 50+:

 1. Rinie van Zundert (St. Willebrord)
 2. Ruud Havermans (Nieuw Vossemeer)
 3. Andy van Loon (Oud Gastel)
 4. John de Leeuw (Breda)
 5. Niky Deijkers (St. Willebrord)
 6. Jos Jacobs (Schilde (B))
 7. Peter van Wijgerden (Woudrichem)
 8. Alfons van Geel (Rijsbergen)
 9. Peter van der Geest (Lepelstraat)
 10. Pieter Mies (Prinsenbeek)

50-

De speaker was helaas genoodzaakt te beginnen met een uitleg over ons beleid tegenover renners die tijdens de finale van de 50+ door het beeld gaan fietsen. Het is heel simpel: zolang de 50+ rijdt, wordt er niet ingereden op het parcours. Zolang de finishfotograaf op zijn ladder staat, is nog niet alle 50+ geklasseerd. Al die tijd is voorbehouden aan de 50+ renners. Als u als 50- dan met een rugnummer op door het beeld fietst, is dat voor de jury hinderlijk. Daar staat een sanctie op: het leidt tot deelname zonder mededinging of zelfs uitsluiting voor de 50- wedstrijd. Hou hier dus rekening mee! Het zelfde beleid geldt tegenover amateur-renners zolang de 50- nog rijdt en finisht.

Hierna konden 37 opgekomen renners gaan twisten om de aardbeien en de eindwinst. De start was zeer snel en dat kostte al redelijk snel wat renners ‘de kop’. Vooraan werd genoeg geprobeerd, maar echt wegkomen was er niet aan vandaag. Eén renner onderscheidde zich vandaag en dat was Richard van Schie. Deze jongeman schaatst op hoog niveau, heeft geen wielerlicentie. Maar kracht genoeg. Dat toonde hij twee weken geleden door Blauwe Kei te winnen. En ook vandaag zeer sterk onderweg. Hij vergaarde in 17 ronden een punt voor de leidersprijs. Daarna was hij een tijd lang onzichtbaar en liet zich zelfs helemaal naar achter zakken. Maar in de slotronden schoof hij weer naar voren om zich te positioneren voor de eindsprint.

Want het peloton bleef bijeen en een massasprint zat er aan te komen. Altijd een spannend moment voor de jury; blijft alles recht en rijdt iedereen een reglementaire sprint. Dat ging vandaag netjes en leidde tot winst van Richard van Schie, voor Joachim Raeymaekers en Toon Mertens. Laatstgenoemde wipte net voor de meet over Bjorn Tsoi heen; de jury moest de beelden erbij pakken van de filmcamera die loodrecht op de finishlijn staat, en kon het daar onmiskenbaar vaststellen.

Uitslag 50-:

 1. Richard van Schie (Gorinchem)
 2. Joachim Raeymaekers (Essen (B))
 3. Toon Mertens (Oostmalle (B))
 4. Bjorn Tsoi (Kapellen (B))
 5. Roger van de Waarden (Tilburg)
 6. Keno Jacobs (Schilde (B))
 7. Bas Dircken (Rucphen)
 8. Erik Rombouts (Wuustwezel (B))
 9. Elmar Visser (Arkel)
 10. Stijn Severyns (Oud Turnhout (B))

Komende zondag 1 juli rijden we op de mooie ronde van 4.100 meter te Hoeven, een oude bekende op de BWF kalender. Later dit jaar rijden we daar trouwen ook de sluitingskoers. De permanence was vanouds in het café na de finish, maar is dit jaar iets verplaatst naar : Kwekerij Gerard Dekkers, Moleneindsestraat 52, waar nu ook de start/finish is gelegen.