Verschuuren en Van Roey winnaars te Hoeven d.d. 7 juli 2019

BWF BestuurKoersverslag, NieuwsReageer

Al decennia lang organiseert WV Avanti deze koers in Hoeven, op een parcours dat bij de renners wel populair is. Mooi dat we hier dit seizoen 2 maal zullen rijden (op 15 september nogmaals). In beide categorieën verschenen ruim 40 renners aan de start, waar het ronduit heerlijke weer ook wel debet aan zal zijn geweest. Gelukkig waaide het ook wat, wat deze ronde altijd net wat extra potentie geeft op die open wegen. De prijzen- en premiepot was weer stevig gevuld en de renners streden er weer hard voor. De winnaars van de dag waren Tony Verschuuren (50+) die de vlucht van een duo zo mooi afrondde, en Wim van Roey (50-) die de sprint van het peloton wist te winnen. In het Wim de Vos-klassement 50+ behoudt Kees van de Sande de trui (al schuift Niky Deijkers steeds weer een paar puntjes dichterbij) en bij de 50- gaat hij weer van Roberto Secci, die vandaag de Maratona reed, naar Wiebe de Jong.

Eén kritische noot wil het bestuur nog wel even plaatsen. Het viel tijdens de koers op dat best wat renners een gel nemen en de verpakking dan gewoon de natuur in slingeren. Wij willen met klem vragen die verpakkingen gewoon in je shirt terug te steken en zo de natuur niet onnodig te belasten.

Cat. 50+:

Er stonden 42 renners aan de start, voor 12 ronden koers. In de eerste ronden waren er premies te verdienen en zo zagen we aanvankelijk bijv. Johan Pemen, Ton Damen, Niky Deijkers en Kees van de Sande aan de kop. In de derde ronde reeds kozen Tony Verschuuren en Andy van Loon samen het hazenpad. Zij bouwden goed samenwerkend een voorsprong van dertig seconden op. Dick van Loon en Johan Bosters hadden het peloton op sleeptouw genomen. De samenwerking in de groep was echter niet optimaal, waardoor de leiders stand hielden. Met nog drie ronden te rijden vonden acht renners elkaar in de achtervolgende groep. Dat waren Kees van de Sande, John Haast, Niky Deijkers, Johan Pemen, Pieter Mies, Alfons van Geel, Raphaël Gabriëls en Rinie van Zundert. Ondanks het overtal en de sterkte hielden de twee leiders stand. Wel moesten ze toezien dat de voorsprong steeds kleiner werd, maar zij hielden stand. In de laatste ronde kon Tony Verschuuren los komen van Andy van Loon en zegevierde na een korte solo. En daarmee pakte hij ook de leidersprijs, gesponsord door ‘’Chocolatier Tosca’’. Andy van Loon dus tweede. Vervolgens spurtte John Haast naar de derde plek en daarmee was het podium van de 50+ compleet.

Alfons van Geel werd zevende en de eerste 60+. Christian Geerts, die de sprint van het peloton won (11e), werd de tweede 60+ renner en René Haast (14e) was daarop de derde man.

Uitslag 50+:

 1. Tony Verschuuren,  Fijnaart
 2. Andy van Loon,  Oud Gastel
 3. John Haast,  Rijsbergen
 4. Niky Deijkers,  St. Willebrord
 5. Rinie van Zundert,  St. Willebrord
 6. Johan Pemen,  Rijsbergen
 7. Alfons van Geel,  Rijsbergen
 8. Kees van de Sande,  St. Willebrord
 9. Raphael Gabriels,  Roosendaal
 10. Pieter Mies,  Prinsenbeek

Cat. 50-:

In de categorie BWF 50- (samen met BWF-amateurs) ging ook een mooie groep, van 41 renners, van start. Nick Scholten uit Varssevelder had zich samen met Nico van den Berg en Jens Daems in de eerste omloop losgemaakt van de groep. Stef Vloemans en Jelle Andries volgden op korte afstand. Het peloton liet echter niet begaan en liep de vluchters in. Ronde na ronde werd er hevig gesprint voor de talrijke premies en superpremie en leidersprijs.

Er stond helaas net te weinig wind om de wedstrijd echt zwaar te maken. Bovendien stond hij verkeerd. Op een kort stuk was er zijwind. Hier brak de groep telkens, maar op het lange stuk met de wind in de rug liep het allemaal weer samen. Zo liep de wedstrijd dus uit op een massasprint. Dat werd wat dringen op die laatste smalle strook voor de laatste bocht en helaas leidde dat nog tot een valpartij (een renner met schaafwonden is door de EHBO netjes geholpen). Wim van Roey zat vóór dit gedrang, zag op tijd een gaatje en dook erin. De weg voor hem was vrij om naar de overwinning te sprinten. Bjorn Tsoi werd tweede. Op plek drie onze sponsor Wim de Vos, voor Alex Masseurs (4) en Wiebe de Jong (5). Daarmee pakt Wiebe de Wim de Vos-leiderstrui weer in bezit.

Bas van Gestel uit Tilburg toonde zich onderweg zeer actief voor de premies, nam de superpremie en pakte zo ook nog eens voldoende punten om de leidersprijs mee te nemen, gesponsord door “Arca Administratie & Advies”.

Uitslag 50-:

 1. Wim van Roey,  Vosselaar (B)
 2. Bjorn Tsoi,  Kapellen (B)
 3. Wim de Vos,  Oosterhout
 4. Alex Masseurs,  Steenbergen
 5. Wiebe de Jong,  Tilburg
 6. Yannick Sprangers,  Brecht (B)
 7. Willem Ruijzing,  Dinteloord
 8. Bas van Gestel,  Tilburg
 9. Geert Boonen,  Lille (B)
 10. Jelle Andries,  Berlaar (B)

Al met al een mooie goed verzorgde dag met weer mooie wielersport. Komende zondag 14 juli hopen we dat te herhalen op Rijsbergen ‘Pannenhoef’, de ronde waar de vorig jaar het NK hebben betwist. Dit jaar omgedoopt tot de ‘Grote Prijs Keesje Haast’, ter ere van de begin dit jaar overleden Cees Haast, voormalig profrenner uit Rijsbergen (in 1967 was hij 5e in de Ronde van Spanje). Een A-programma met een zeer dik gevulde prijzenpot! Be there.