Verslag van de mooie Ronde van Schijf d.d. 28 april 2019

BWF BestuurKoersverslag, NieuwsReageer

In de prachtige omgeving rondom buurtschap Schouw, bij  Schijf, op de grens met het Belgische Horendonk had organisator Rinie van Zundert in de bosrijke omgeving weer het mooie parkoers van 7 km uitgezet. In de ochtend bij de 50+ nog grijs en nat weer en ook de amateurs kregen nog wat lichte regen over zich heen. In totaal 94 deelnemers bonden de strijd aan in de drie categorieën, waaronder vele Belgische deelnemers, maar wat wil je als de grens een paarhonderd meter voorbij het parcours ligt. De winnaars vandaag waren John de Leeuw (50+), Tom Nelen (50-) en Jurgen Verbocht (amateurs). De leidersprijs van hoofdsponsor LAS MONTAGE ging ook nog eens met die drie heren mee naar huis. De foto’s en uitslagen staan al weer op de site en de WIM DE VOS FIETSEN klassementen zijn ook alweer bijgewerkt. Na Schijf gaan daarin aan kop: Kees van de Sande, Roberto Secci en Jurgen Verbocht.

Cat. 50+:

In deze categorie lieten 25 man en 1 dame zich niet afschrikken door de regen. Nadat de eerste anderhalve ronde gekenmerkt werd door diverse demarrages, waarin onder andere Tony Verschuuren, Johan Bosters, Dennis den Ouden, Ronnie van Tetering en Jos Bogaerts actief waren, vonden vier renners elkaar in een ontsnapping. Dat waren initiatiefnemer John de Leeuw, die als sterke kompanen Johan Pemen, Kees van de Sande en Peter de Koning mee kreeg. Achter hen probeerden Niky Deijkers en Jos Bogaerts nog aansluiting te vinden met de koplopers. Zij slaagden daarin niet, daar het kwartet aan de leiding elkaar goed verstond en niet toestond dat achtervolgers terug kwamen. Eerst staakte Bogaerts de poging, waarna ook Deijkers zich liet inlopen. Intussen breidden de leiders hun voorsprong steeds verder uit, welke zelfs opliep tot de twee minuten. De kopgroep bleef ook in de laatste ronde samen. Pemen trok de sprint aan. De rappere De Leeuw kwam vervolgens uit het wiel en klopte Pemen. De Koning pakte de derde plaats. Deijkers had zich in de laatste ronde nog losgemaakt van het peloton en werd vijfde. Michéle Somers won de sprint van de rest, voor de zesde plaats.

In de aparte klasse 60+ won Christiaan Geerts (15e in de wedstrijd), voor Dick van Loon en Rene Haast.

Uitslag BWF 50+:

 1. John de Leeuw, Breda;
 2. Johan Pemen, Rijsbergen;
 3. Peter de Koning, Brecht (B);
 4. Kees van de Sande, Sint Willebrord;
 5. Niky Deijkers, Sint Willebrord;
 6. Michéle Somers, Spijkenisse;
 7. Dennis van den Ouden, Oude Tonge;
 8. Sjaco Hoondert, Goes;
 9. Jos Bogaerts, Strijbeek;
 10. Ronald van Blerck, Rijsbergen.

Cat. 50-:

In categorie BWF 50- gingen 34 renners van start onder inmiddels wat aangenamere omstandigheden. In de eerste ronden vonden wat schermutselingen plaats van onder andere Yanninck Sprangers, Roger van Waarden, Kris Herremans, Roberto Secci en Tom Nelen. Vooralsnog bleef alles bijeen, totdat Tom Nelen na drie ronden versnelde. Toen hij opkeek had hij drie renners in zijn wiel, namelijk Kevin van den Broeck, Bart van Looveren en Kris Herremans. Dit Belgische viertal verstond elkaar goed en bouwde een mooie voorsprong op, alhoewel het peloton de groep steeds binnen schootsafstand hield. De kopgroep ging gezamenlijk de laatste ronde, terwijl Bjorn Tsoi zich voorop het peloton had genesteld.  Herremans en Van Looveren, beiden in hetzelfde tenue, probeerden hun meerderheid in de kopgroep uit te spelen. De demarrages werden door Nelen beantwoord. Uiteindelijk zou een sprint uitsluitsel geven. Nelen toonde zich hierin de sterkste en won de 50- koers voor Van Looveren (2) en Van den Broeck (3) en Herremans (4). Juist voor het peloton uit reed nog Philippe van Opstal, die beslag legde op plek 5. Bjorn Tsoi won vervolgens de sprint van het peloton (6), voor Edwin Kas (7).

Uitslag BWF 50-:

 1. Tom Nelen, Essen (B);
 2. Bart van Looveren, Wuustwezel (B);
 3. Kevin van den Broeck, Rijkevorsel (B);
 4. Kris Herremans, Wuustwezel(B);
 5. Philippe van Opstal, Lille (B);
 6. Bjorn Tsoi, Kapellen (B);
 7. Edwin Kas, Sint Willebrord;
 8. Jelle Andries, Berlaar (B);
 9. Roberto Secci, Tilburg;
 10. Willem Ruijzing, Dinteloord.

Cat. Amateurs:

In de categorie amateurs gingen eveneens 34 renners van start. Vanuit de start werd er een stevig tempo gereden. Negen renners maakten zich los, waaronder Thomas Leys, Mike Kruithof, Wouter Roos, Lorenzo Arena en Jelle Veraert. Het was nog te vroeg en alles liep weer samen. Het spel kon weer opnieuw beginnen. Het was weer Leys die in de aanval ging en puntjes sprokkelde voor de leidersprijs. Zijn aanval werd overgenomen door Verbocht die Arena en Ben Oudermans mee kreeg. Het drietal werkte goed samen en bouwde voorsprong uit. Met nog twee ronden te rijden viel echter Arena weg bij de koplopers ten gevolge van een lekke band. Verbocht en Oudermans hielden stand en gingen samen de laatste ronde in. Een groep achtervolgers werd door het peloton terug gepakt. Leys ging alleen in de tegenaanval. In de laatste ronde liet Verbocht zijn mede vluchter ter plaatse en soleerde naar de overwinning. Veraert, die nog weggesprongen was uit het peloton, werd derde. Lambrechts sprintte vervolgens naar de vierde plaats.

Uitslag Amateurs:

 1. Jurgen Verbocht, Roosendaal;
 2. Ben Oudermans, Westmalle (B);
 3. Jelle Veraart, Essen (B);
 4. Joeri Lambrechts, Kalmthout (B);
 5. Ferry de Ruiter, Ermelo;
 6. Wout Roos, Stad Aan ’t Haringvliet;
 7. Dimitri Mulder, Bergen op Zoom;
 8. Wim van Roey, Vosselaar(B);
 9. Nick Riddy, Veghel;
 10. Mike Kruijthof, Dordrecht.

Ook volgende week staat Rinie van Zundert met zijn mannen weer klaar voor de organisatie van de BWF koers, ditmaal in St. Willebrord, op het klassieke rondje rond de kerk aldaar. Een B-koers, dus geen amateurs toegelaten in de 50- (behoudens de renners die over uitsluitend een BWF-amateur licentie beschikken).