Verslag van een snikheet Blauwe Kei d.d. 2 juni 2019

BWF BestuurKoersverslag, NieuwsReageer

Ten eerste ons respect voor de 56 renners die de warmte kwamen trotseren in Breda. Zij scoorden hun punten voor het opkomstklassement van Sportvoedingwebshop.com. Altijd weer gezellig, zo’n ronde dwars door een woonwijk, zeker daar op ‘de Kei’. Families in voortuinen, koele drankjes en BBQ paraat, een groep bewoners zorgde zelfs voor koude sponsen voor de langsrijdende renners! Al voor het 23e jaar op rij stond ons lid ‘WV De Vriendschap’ weer garant voor de plaatselijke organisatie. Altijd weer knap hoe zij die wegen geheel vrij weten te maken van al die geparkeerde auto’s. Het weer was overdadig warm, wat 56 renners er toch niet van weerhield een rugnummer op te spelden. Bij de 50+ won Johan Pemen de sprint van de kopgroep van vier man, bij de 50- was het Tom Nelen die zijn late uitval uit de kopgroep van drie renners succesvol afrondde en bij de Amateurs won Mike Kruijthof de sprint van een kopgroep van zes man. Zo behielden Kees en Mike hun Wim de Vos-leiderstrui, maar gaat hij in de 50- nu weer over naar Wiebe de Jong.

Cat. 50+:

Om 11.30 uur konden 23 deelnemers van de 50+ beginnen aan hun 50 rondes. Ondanks de warmte werd er meteen weer ingevlogen en brak het peloton al snel in meerdere stukken. Daarmee was het voor de jury goed opletten geblazen, want meerdere renners kwamen op één of twee ronden achterstand. Vooraan werd gestreden om de leidersprijs van Buitenhof Tuinmeubelen (samen met een gevulde tas van Albert Heijn). Door steeds wisselende samenstellingen van leidende duo’s en groepjes pakten meerdere renners daar punten voor mee: Niky Deijkers, John de Leeuw, Raphael Gabriels en Kees van de Sande. Maar het was Dennis van den Ouden die deze prijs uiteindelijk mee naar huis kon nemen. Dat deed hij door in ronde 30 samen met John Haast weg te rijden uit het peloton. Bij alle doorkomsten liet John Haast de puntjes aan Dennis. Gokte John er op dat hij dan einde koers de winst zou kunnen pakken? Maar dan had hij buiten het groepje erachter gerekend. Daaruit kwamen Johan Pemen en Kees van de Sande naar voren stomen en sloten aan bij het leidende duo, drie rondjes voor de finish. Dit viertal zou sprinten om de winst. Wie zagen we als eerste uit die laatste bocht komen? Het was Johan Pemen die in de finishstraat meteen uit de bocht een stevige voorsprong had en die niet meer afgaf. Op nummer 2 werd het John Haast, voor Kees van de Sande (3) en Dennis van den Ouden (4), die wat begint te balen van zijn vierde plaatsen, maar wel met de leidersprijs naar huis kon. En Kees van de Sande toonde zo maar weer eens aan waarom hij in de leiderstrui van Wim de Vos Fietsen rond rijdt.

Uitslag 50+:

 1. Johan Pemen, Rijsbergen
 2. John Haast, Rijsbergen
 3. Kees van de Sande, St. Willebrord
 4. Dennis van den Ouden, Oude Tonge
 5. John de Leeuw, Breda
 6. Niky Deijkers, St. Willebrord
 7. Raphael Gabriels, Roosendaal
 8. Richard Marinissen, Middelburg
 9. Tony Verschuuren, Fijnaart
 10. Pieter Mies, Prinsenbeek

Cat. 50-:

Bij de start om 13.00 uur was het inmiddels 30 graden geworden. Er stonden 22 renners klaar voor hun 50 rondes door de wijk. Een wat kleinere groep dan we gewend zijn en ongetwijfeld zal de hitte daar de oorzaak van zijn geweest. Maar de strijd was er niet minder om. Helaas was er al vrij direct in de koers een valpartij met wat schaafwonden tot gevolg en ook met het gevolg dat het peloton aan stukken ging. En enkele renners de pijp aan Maarten gaven. In de beginfase zagen we een zeer actieve Wouter Jaegers, die punten pakte voor de leidersprijs en ook een aantal ronden solo reed. Maar hij werd weer teruggepakt. In ronde 23 ging vervolgens Yannick Sprangers op avontuur. Maar liefst 24 ronden reed hij solo op kop en trok zo de leidersprijs naar zich toe. Daarachter waren het twee andere sterke Belgen die de handen ineen sloegen: Tom Nelen en Ben van Baelen zetten de achtervolging in. Zij lieten Yannick nog een tijd lang zijn reserves aanspreken en sloten pas 6 ronden voor het einde bij hem aan. Kort daarop echter reed Ben van Baelen lek, gelukkig voor hem 4 ronden voor het einde, zodat hij nog net recht had op een ronde vergoeding en ook een geluk dat hij nog net op tijd een wiel kreeg. Hij sloot zo 3 ronden voor het einde weer aan en het drietal zou zich gaan opmaken voor de sprint. Maar het was Tom Nelen die bij het ingaan van de laatste ronde krachtig wegreed bij de andere twee mannen en onbedreigd naar de winst reed. Daarachter reed Yannick Sprangers naar plek 2 en Ben van Baelen op 3. Vervolgens zagen we nog een tweetal dat zich los had gemaakt van het peloton: Berco van Gool sprintte daarvan naar plek 4, voor zijn vluchtmakker Wouter Jaegers (5). De sprint van het moegestreden peloton werd gewonnen door Roberto Secci (6), voor Edwin Kas (7) en Roy van den Heuvel (8).

Uitslag 50-:

 1. Tom Nelen, Essen (B)
 2. Yannick Sprangers, Brecht (B)
 3. Ben van Baelen, Essen (B)
 4. Berco van Gool, Breda
 5. Wouter Jaegers, Tilburg
 6. Roberto Secci, Tilburg
 7. Edwin Kas, St. Willebrord
 8. Roy van den Heuvel, Naaldwijk
 9. Dave van Dun, Dorst
 10. Robin Don, Naaldwijk

Cat. Amateurs:

Helaas in deze categorie een kleine groep van 11 starters, wat wellicht veroorzaakt is door het echt warme weer. Die 11 reden dus voor de prijzen- en premiepot, alsmede voor de leidersprijs van Buitenhof Tuinmeubelen en Albert Heijn. Het werd geleidelijk een afvalkoers, waarbij de lengte en de warmte geleidelijk zijn tol eiste voor een aantal renners. Zo bleef er vooraan, op den duur, een groep van 6 sterke mannen over. Het zijn de eerste zes die u ziet in de uitslag. Die zes waren zeer aan elkaar gewaagd en zouden het uiteindelijk gaan uitmaken in de sprint. Onderweg pakte Arje de Waard al voldoende punten voor de leidersprijs. In de eindsprint viel hij echter net buiten het podium. Het was Mike Kruijthof die de sprint afgetekend won, mooi in zijn leiderstrui van het Wim de Vos Fietsen klassement, voor Nick Riddy (2), Ruud Goorden (3), Arje de Waard (4), Lorenzo Arena (5) en Roel van Gameren (6). Uitgeput zegen de mannen ineen op het podium, zoals op de foto hierboven mooi te zien is. Druipend van het zweet. Op naar een koel drankje!

Uitslag Amateurs:

 1. Mike Kruijthof, Dordrecht
 2. Nick Riddy, Veghel
 3. Ruud Goorden, Roosendaal
 4. Arje de Waard, Dordrecht
 5. Lorenzo Arena, Schoten (B)
 6. Roel van Gameren, Veghel
 7. Ivo Hegge, Nieuwkuijk
 8. Joost Aelmans, Uden
 9. Martijn Colsen, Prinsenbeek

Komend weekend het NK van de WFN in Lepelstraat! Een mooie ronde van 6,7 km, zie het filmpje op onze website. De Nederlandse renners kunnen deelnemen in hun leeftijdscategorie. Alle info staat op deze site. Voorinschrijving is het goedkoopst. Deze sluiten wij zaterdag 8 juni a.s. om 12.00 uur. Inschrijven met een daglicentie WFN is ook mogelijk. Be there ! Het wordt vast weer een mooi evenement, wederom georganiseerd in BWF verband!