Verslag zomerse wedstrijd Galder 22 april 2018

BWF BestuurKoersverslag, NieuwsReageer

In totaal zagen we vandaag 141 renners aan de start van een mooie en zonnige omloop van 4,6 kilometer, pal tegen de grens met België. Bij de 50+ won John de Leeuw voor Matthieu Hendriks,  bij de 50- won Sjoerd Bult de massasprint voor Robert Reijers en bij de amateurs klopte Jelle Veraart, Jeroen Bijnagte in een priemende eindsprint.

De mooie koersfoto’s zijn al weer gepubliceerd en de ”Wim de Vos Klassementen” zijn óok meteen weer bijgewerkt. Alles is te downloaden via het pijltje rechtsboven op het gewenste item.

50+ categorie

44 deelnemers in deze categorie voor elf ronden, met daarbij als dame Sandra van Veghel. Het was zonnig en lekker warm, niet al te veel wind, kortom heel aangenaam fietsweer. De vele premies en een mooie leidersprijs beloofden een spannende wedstrijd.

Al in de eerste ronde trokken Johan Pemen, Niky Deijkers, John de Leeuw, John Haast en Rini van Zundert erop uit. Het leek er een tijdje op dat de beslissing meteen gevallen was. Maar een forse regenbui zorgde voor animo in het peloton, het tempo kwam er weer in en aan de achterkant werden verschillende renners gelost. Na de regenbui, toen het zonnetje er weer door kwam reed de kopgroep nog steeds voorop met op slechts een 250 meter het peloton. De onderlinge samenwerking bij de koplopers werd minder en ronde na ronde kwam het peloton dichter, met op vier ronden voor het einde een algehele hergroepering als gevolg.

In de voorlaatste ronde verbrokkelde het peloton helemaal en reden 4 sterke renners voorop: De Leeuw, Havermans, Maas en Hendriks. Deze vier man sprintten voor de overwinning en John de Leeuw was duidelijk de sterkste, voor Matthieu Hendriks, Chris Maas en Ruud Havermans. De rest van het peloton was ondertussen weer gegroepeerd en snelde gezamenlijk naar de meet. Marcel Lambregts won deze sprint voor de vijfde plaats, voor Andy van Loon, John Haast en Johan Pemen. Walter Marijnissen was de beste bij de 60+, voor Willem Hus en Johan Brouwers.

Niky Deijkers had in de kopgroep zoveel punten gesprokkeld dat hij de leidersprijs won.

Uitslag 50+:

 1. John de Leeuw
 2. Matthieu Hendriks
 3. Chris Maas
 4. Ruud Havermans
 5. Marcel Lambregts
 6. Andy van Loon
 7. John Haast
 8. Johan Pemen
 9. Niky Deijkers
 10. Walter Marijnissen

50- categorie

Er viel een buitje voor de start, maar de zon brak al snel weer door. Een mooie groep van 47 man in deze categorie, voor een wedstrijd over elf ronden, met wederom een leidersprijs en diverse premies.

In de eerste ronde zagen we meteen een aanval van Andy Michielsen en Jeroen van Gestel en zij bleven gezamenlijk drie ronden voorop. Na deze uitval bleef het peloton, behoudens wat schermutselingen, bijeen. Joachim Raeymaekers reed nog voor het peloton uit, maar ook dit werd door de sprinters geneutraliseerd.

Het meest spannende werd nog de strijd om de leidersprijs. We gingen de laatste ronde in met vier renners met een gelijk aantal punten: de al eerdergenoemde Michielsen, Raeymaekers, Van Gestel en ook Edwin Kas. De klassering in de eindsprint zou de beslissing moeten brengen over de winnaar van de leidersprijs.

De massasprint werd gewonnen door Sjoerd Bult, voor Robert Reijers, Toon Mertens en Andy Michielsen. Andy Michielsen won hierdoor ook meteen de leidersprijs.

Uitslag 50-:

 1. Sjoerd Bult
 2. Robert Reijers
 3. Toon Mertens
 4. Andy Michielsen
 5. Yannick Sprangers
 6. Tom van de Bergh
 7. Edwin Kas
 8. Mick Kallenfels
 9. Adrie Kapitein
 10. Tom Gerlo

Amateurs

Weer eens een mooi groot amateur peloton: 49 renners aan het vertrek. In deze categorie was het een strijd over 13 ronden met wederom veel premies en een leidersprijs. De zon was nu overduidelijk voelbaar aanwezig en het werd een echte zomerse dag. De amateurs maakten er een mooie wedstrijd van, met diverse ontsnappingspogingen en een hele hoge snelheid. In het begin was vooral Nick Riddy actief met de leidersprijs bezig. Maar na vier ronden brak het peloton in diverse stukken waarna er vier à vijf groepen renners op het parcours reden. Eén van de renners uit het eerste peloton, Wim van Roey, begon zich nadrukkelijk met de leidersprijs te bemoeien en wel op een dusdanige manier dat deze al na driekwart wedstrijd in zijn bezit was. De samenwerking in de eerste groep brokkelde langzaam af en het tweede pelotonnetje zag de achterstand slinken met als consequentie dat de eerste twee groepen in de laatste ronde nog samensmolten. De overwinning zou in een mini-pelotonsprint beslist worden en daarin wist Jelle Veraart nog nipt de razendsnel naderbij komende Jeroen Bijnagte, met miniem verschil, voor te blijven. Stefan Laurijssen werd derde, voor Robert de Poel en Danny Vrolijk.

Uitslag Amateurs:

 1. Jelle Veraart
 2. Jeroen Bijnagte
 3. Stefan Laurijssen
 4. Robert de Poel
 5. Danny Vrolijk
 6. Wim van Roey
 7. Jonathan Espigares
 8. Guus de Graauw
 9. Bram Dissel
 10. Phillipe de la Montagne

Volgende week is het koers op ’t Heike. Een mooi rondje ‘’rond de kerk’’, altijd veel ambiance in dat wielerdorp en hopelijk weer mooi weer! We zien u daar!