Verwoede strijd om de prijzen in Sprundel, 13 mei 2018

BWF BestuurKoersverslag, NieuwsReageer

Het was aangenaam koersen in Sprundel, een zwaarder rondje door de kern met allemaal steentjes in plaats van asfalt, maar dat kon de renners niet deren. De weergoden waren goed gemutst, want de neerslag bleek niet voor Sprundel bestemd. Dus hadden de thuisblijvers wederom ongelijk (tenzij ze thuisbleven voor Moederdag natuurlijk). De overwinningen gingen naar sterke renners, zoals Tonny Berends uit Gorichem bij de 50+ en Tom Nelen uit Essen (B), de huidige BWF kampioen bij de 50-.

50+

Zoals gebruikelijk wordt er vanaf de start meteen ingeknald en kun je bij voorbaat al indenken wie er in de kopgroep terechtkomen. Het waren John de Leeuw, Johan Pemen, Tony Berends en Niky Deijkers. Ook Rinie van Zundert maakte snel de oversteek en daarna alleen nog Johan Brouwers en als laatste Jos Bogaerts. Daarmee was het totaal op zeven man gekomen en was meteen de goede trein vertrokken. Pogingen van andere renners om de oversteek te maken strandden allemaal. Dit blijf lange tijd zo, alhoewel er wel diverse pogingen vanuit het peloton kwamen om nog een achtervolgende groep te formeren, maar telkens strandden deze pogingen in schoonheid. Intussen scoorde Jos Bogaerts de meeste punten voor de leidersprijs en wist die dan ook ruimschoots binnen te halen. In de finale dubbelde de kopgroep nog het peloton, zodat net voor het afsprinten van het peloton alles door elkaar heen liep. Echter in de laatste ronde van het peloton liet de kopgroep hen netjes lopen om verwarring te voorkomen. De pelotonsprint was voor good old Cor Gerritsen, voor Kees Raats en Rene Haast. Daarna kon de kopgroep gaan uitmaken wie op het podium zou plaatsnemen. Er volgde nog diverse demarrages, waardoor de moegestreden Jos Bogaerts en Johan Brouwers de overigen moesten laten gaan. Met vijf man dus de laatste ronde in en was het uitkijken wie als eerste uit de laatste bocht zou komen. Het was de sterke Tonny Berends, die enkele meters voorsprong had genomen en duidelijk won voor de aanstormende John de Leeuw, Johan Pemen en Rinie van Zundert.

Uitslag 50+:

1. Tonny Berends
2. John de Leeuw
3. Johan Pemen
4. Rinie van Zundert
5. Niky Deijkers
6. Johan Brouwers
7. Jos Bogaerts
8. Cor Gerritsen
9. Kees Raats
10. Rene Haast

50-:

Ook hier een aanvallende wedstrijd van diverse renners, waardoor er na enkele rondjes al diverse groepjes achter het peloton ontstonden. Intussen waren het van voren Joachim Raeymaekers en Roberto Secci die punten binnenhaalden voor de leidersprijs. Toen de stofwolken waren opgetrokken hadden we tien sterke leiders, met daarachter nog twee aparte pelotonnetjes. Regelmatig werd een bommetje gegooid in de kopgroep. Eerst was het Ben Coremans die enkele ronden voor de groep uitreed, daarna Joachim Raeymaekers en daarna weer Tom Nelen. Maar telkens werden die plooien weer gladgestreken, tot zo’n ruim twee ronden voor het einde, toen Tom Nelen weer een poging waagde. Hij sloeg meteen een behoorlijk gat en ondanks de verwoede tegenaanvallen bleef zijn voorsprong intact. Een prachtige overwinning van de huidige BWF kampioen 50-, die zo zijn trui alle eer aan deed. Daarachter was het Ben Coremans die in de laatste ronde een klein gaatje had geslagen en tweede werd, voor de snelle Roberto Secci en Bas Dircken. Op de vijfde plaats Joachim Raeymaekers (die ook de leidersprijs op zak stak), voor Ben van Baelen en (de huidige leider in het klassement) Edwin Kas.

Uitslag 50-:

1. Tom Nelen
2. Ben Coremans
3. Roberto Secci
4. Bas Dircken
5. Joachim Raeymaekers
6. Ben van Baelen
7. Edwin Kas
8. Merijn Brouwer
9. Jason Nieuwkerk
10. Menno Zoontjes

In beide categorieën zijn de klassementen al weer bijgewerkt, met nog steeds Johan Pemen en Edwin Kas aan kop.

Volgende week zijn we weer te gast op het snelle Moleneind-parcours aan de Takkenbijsters te Breda, voor weer een B-wedstrijd. Onze sponsor Addvo doneert weer een leidersprijs van 20 euro per categorie. Het belooft ook weer mooi weer te worden, dus komt allen naar Breda.