Warme editie Ronde van Rucphen d.d. 23 juni 2019

BWF BestuurKoersverslag, NieuwsReageer

Een warme editie van de Ronde van Rucphen, wederom verreden op het industrieterrein rond de Kraaihei, waar we de laatste jaren ook de zomercompetitie reden, met de permanence dus in de loods van ‘De Bruijn Steigerwerken’. Voor veel mannen dus een bekend rondje, 1.600 meter asfalt waar je stevig kunt door knallen. Rinie van Zundert stond met zijn team weer garant voor een goede organisatie, waarbij ook gedacht was aan een massa koele waterflesjes, waar de 60 verhitte deelnemers na de koers maar al te graag gebruik van maakten. De winnaars van vandaag waren Niky Deijkers bij de 50+ en Stef Hoes bij de 50-. Hoe dit tot stand kwam lees je hieronder. Het was een prima dag, zonder incidenten. De foto’s staan al weer op de site, net als de volledige uitslag en spoedig worden ook de ‘’Wim de Vos Klassementen’’ weer bijgewerkt. En… die foto hierboven? Gewoon omdat hij zo leuk is; onze speaker Jan van de Avort tijdens een podium-interview.

Cat. 50+:

Om 10.30 stonden 27 mannen in de zon klaar voor hun 50 km. De slag viel al zeer snel; al vanaf de tweede ronde vormde zich een kopgroep, bestaande uit Niky Deijkers, Ralph Greupink en Henk Ceelen. Het was Niky Deijkers die maar liefst 25 doorkomsten voor zijn rekening nam en zo de leidersprijs van ‘LAS Montage Holland’ mee naar huis nam. En zelfs de allerlaatste doorkomst was voor hem, nadat hij zijn medevluchters in de sprint klopte; Henk Ceelen werd 2 en Ralph Greupink werd 3. In de laatste ronden deed Kees van de Sande nog een uiterste inspanning en legde zo beslag op plaats 4, voor Tony Verschuuren.

Bij de 60+ viel er ook strijd te verwachten, want maar liefst 6 deelnemers maakten vandaag aanspraak op dat podium en de (toepasselijke) zonnebloemen. Het was uiteindelijk Kees Christianen (15e in de wedstrijd) die op het hoogste treetje stond, voor Twan den Braber (17e) en Walter Marijnissen (18e). Zoals de speaker terecht opmerkte: mooi om te zien dat je met die leeftijd nog zo competitief bezig kunt zijn.

Uitslag 50+:

 1. Niky Deijkers, St.Willebrord
 2. Henk Ceelen,  Oudekerk aan de Ijssel
 3. Ralph Greupink,  Zoetermeer
 4. Kees van de Sande,  St. Willebrord
 5. Tony Verschuuren,  Fijnaart
 6. Dennis van den Ouden,  Oude Tonge
 7. Johan Bosters,  Steenbergen
 8. Raphael Gabriels,  Roosendaal
 9. Theo Leenderts,  Rotterdam
 10. Ron Veeke,  Schijf

Cat. 50-:

De temperatuur was om 12.00 uur al naar de 25 graden, toen er 33 man kon gaan starten in de 50-. Hieronder waren 15 van onze Zuiderburen; was er weer een Belgisch podium in de maak? Ook in deze wedstrijd werd de beslissing al snel geforceerd. In ronde 5 reed een viertal sterke mannen weg; Joachim Raeymaekers, Thomas Leys, (beiden BWF amateur), Stef Hoes en Roberto Secci (de laatste vandaag weer rijdend in het mooie tricot als leider in het 50- ‘’Wim de Vos Fietsen Klassement’’, nadat hij deze vorige week weer over kon pakken van Wiebe de Jong).

Het viertal bouwde een voorsprong op van bijna 1,5 minuut. In het peloton werd ook wel goed doorgereden, maar de vier vooraan waren veel te sterk samen. Toch scheurde het daar vooraan ook nog, doordat Stef Hoes zo hard doortrok dat alleen Joachim Raeymaekers hem nog kon volgen. Dit tweetal stoomde enkele ronden voor het einde nog voorbij het peloton, dat de twee keurig liet gaan. Onderweg had Joachim Raeymaekers weer genoeg punten verzameld om de leidersprijs van ‘Antoon Schouw Tweewielers‘ mee naar huis te nemen. Maar de eindwinst moest hij aan de sterke Stef Hoes laten. De sprint van het tweetal erachter werd gewonnen door Thomas Leys, waarmee een Belgisch podium tot stand kwam.

Daarachter knap op 4: Roberto Secci, die zo zijn leiderstrui eer aandeed en die volgende week in Galder dus ook weer zal kunnen dragen. De dan nog resterende 26 renners in koers daarachter kon gaan sprinten voor plek 5, nadat allerlei kleine uitlooppogingen van eenzaten waren tenietgedaan. De sprint was voor Bas van Gestel (5) en de overigen die je hieronder ziet staan.

Uitslag 50-:

 1. Stef Hoes,  Geel (B)
 2. Joachim Raeymaekers,  Essen (B)
 3. Thomas Leys,  Vosselaar (B)
 4. Roberto Secci,  Tilburg
 5. Bas van Gestel,  Tilburg
 6. Yannick Sprangers,  Brecht (B)
 7. Jürgen Schrik,  Rijen
 8. Wiebe de Jong,  Tilburg
 9. Edwin Kas,  St. Willebrord
 10. Jason Nieuwkerk,  Roosendaal

Volgende week dus een A-koers; de Ronde van Galder, op die mooie omloop van 4.600 meter. We zien u graag daar weer aan de start.