Waterballet op het Pijnenburg parcours Tilburg d.d. 23 september 2018

BWF BestuurKoersverslag, NieuwsReageer

Ieder jaar rijden we eenmaal, traditioneel in september, op het prachtig gelegen wielerparcours van TWC Pijnenburg te Tilburg. Voor de BWF een handige dag, zonder voorrij-wagen, verkeersregelaars en afzettingen. Een leeg parcours, geheel voor onszelf. Het was dit jaar jammer dat er zoveel regen voorspeld was; dat zorgde er voor dat er maar 25 dappere renners aan de start kwamen. De strijd was er niet minder om. Het waren John Haast en (jarige!) Roberto Secci die de winst pakten. Alle deelnemers staan hieronder vermeld. De foto’s staan al weer op de site en de klassementen worden snel weer bijgewerkt.

50+:

Het waren 11 bekende 50+ mannen en één dame van de Tilburgse studenten wielervereniging, die in de lichte regen van start gingen. Maar ophouden met regenen, dat zou niet meer gebeuren, dus geleidelijk aan werd iedereen doorweekt. Al vroeg in de wedstrijd reden er vijf mannen weg bij de rest. Dat waren John Haast, Johan Pemen, Andy van Loon, John de Leeuw en Walter Koster. Daarachter nog een even grote groep van vijf man. Achteraan losten René Roovers en Bianca van den Belt. Laatstgenoemde nam wel de bloemen voor beste/enige dame mee naar huis. René Roovers was 2e op het podium van de 60+, achter die andere René, onze voorzitter, die uiteindelijk 8e werd in de wedstrijd.

De vijf man vooraan deden diverse pogingen om elkaar te lossen, maar uiteindelijk moesten zij toch met elkaar om de winst gaan sprinten. Het was John Haast, die na zijn val in Hulten en een gedwongen rustperiode, toonde dat hij zijn snelheid zeker niet kwijt is geraakt. John Haast op één, vlak voor Johan Pemen en John de Leeuw.

Uitslag 50+:

 1. John Haast (Rijsbergen)
 2. Johan Pemen (Rijsbergen)
 3. John de Leeuw (Breda)
 4. Walter Koster (Etten-Leur)
 5. Andy van Loon (Oud Gastel)
 6. Henk van Lijsdonk (Achel (B))
 7. Sjaco Hoondert (Goes)
 8. René Haast (Rijsbergen)
 9. Johan Bosters (Steenbergen)
 10. Peter Verhouden (Eindhoven)
 11. Bianca van den Belt (Tilburg)
 12. René Roovers (Dongen)

50-:

Deze wedstrijd werd ingekort naar 36 kilometer, om zo rekening te houden met een aangekondigd onweer dat op het parcours af kwam. Er stonden, onder de almaar vallende regen, 13 mannen klaar voor hun koers. Traditioneel zien we dan veel renners van TWC Pijnenburg, ook ditmaal, met Wouter Jaegers, Thomas van Versendaal en Roberto Secci. Die laatste bleek nota bene jarig te zijn vandaag; wilden zijn ploeggenoten hem dan aan een verjaarscadeau helpen? Onderweg leek het er wel op, want deze mannen reageerden op iedereen die een poging waagde om weg te rijden. En die mannen kennen dit parcours als hun broekzak natuurlijk. Aan het einde ging een overgebleven groep van 11 renners sprinten om de winst en het was warempel de jarige Secci die wist te winnen, voor Alex Masseurs en Wiebe de Jong.

In het clubhuis van Pijnenburg werd daarna nog even opgedroogd, gezellig nagepraat over toch wel weer een bijzonder koersdagje en dan ging iedereen heel graag thuis douchen en opwarmen!

Uitslag 50-:

 1. Roberto Secci (Tilburg)
 2. Alex Masseurs (Steenbergen)
 3. Wiebe de Jong (Tilburg)
 4. Joachim Raeymaekers (Essen (B))
 5. Jiri van de Venne (Zandvliet (B))
 6. Wouter Jaegers (Tilburg)
 7. Jason Nieuwkerk (Roosendaal)
 8. Edwin Kas (St. Willebrord)
 9. Ben van Baelen (Essen (B))
 10. Ben Coremans (Etten-Leur)
 11. Thomas van Versendaal (Tilburg)
 12. Massimo Etalle (Tilburg)
 13. Wim van Beek (Bavel)

Komend weekend al weer de Sluitingskoers! Het volgende is dan van belang:

 • Het is een A-koers, op de bekende ronde van Hoeven.
 • Na afloop maken wij per categorie meteen de klassementen top-10 definitief. Wij rijken de prijzen van WIM DE VOS FIETSEN uit in de permanence en daarna gaat de top-10 nog samen op de foto. Voor iedere categorie is dit ongeveer een half uurtje na de finish van hun koers.
 • U kunt na de koers uw vaste rugnummer inleveren en de 5 euro borg terug ontvangen. Doe dit vooral, want wij hebben die nummers volgend seizoen weer nodig!
 • Als het u in Hoeven niet lukt, dan kunt u het nummer ook per post opsturen naar de BWF. Vermeldt dan wel uw rekeningnummer.
 • Wij hopen dat iedereen nog eens opkomt voor deze mooie Sluitingskoers en er zo met ons een extra mooie dag van maakt! Een leuke afsluiting van een prima seizoen!