Wim van Roey winnaar Zomercompetitie, koers 1, d.d. 28 juli 2019

BWF BestuurKoersverslag, NieuwsReageer

De eerste van 3 zomerwedstrijden zit er op. En laat het nu, na een aantal zinderende dagen, net vrij koel en regenachtig zijn. Dat leidde tot een opkomst van 25 renners, die wel vol de strijd aan gingen in de koers over 60 kilometer. Helaas al in de eerste ronde een valpartij, waarvan wij de getroffen renster, met schaafplekken, een goed herstel toewensen. Daardoor ook enkele afstappers en daarna enkele lekke banden, waardoor er 19 mannen nog doorreden voor de winst. Er vormde zich al snel een kopgroep van vier renners: de drie Belgen Wim van Roey en Thomas Leys, van hetzelfde team, Jasper van Cant en de Nederlander Roel van Gameren. Zij dubbelden het peloton ongeveer tien ronden voor het einde. De sprint van deze kopgroep werd gewonnen door Wim van Roey, nipt voor Jasper van Cant (2) en Roel van Gameren (3), en voor een ietsje achtergebleven Thomas Leys (4). Vanuit het peloton was Kees van de Sande weggereden naar plek 5, met pal achter hem Johan Pemen (6). De sprint van de rest van het peloton was voor Erik Groeneveld (7), voor Bjorn Tsoi (8), Jip Damen (9) en Niels Verdijck (10).

De deelnemers zijn geklasseerd voor het klassement dat we bijhouden over de 3 koersen in de ZC en dat ook onder ”uitslagen” staat gepubliceerd.

Overigens hebben we vandaag ook nog even de winnaars van de leidersprijs van vorige week op de foto gezet, met het vandaag door hen uitgekozen t-shirt, geschonken door Addvo:  Johan Pemen en Richard van Schie.

Een fotograaf voor wedstrijdfoto’s hebben we in de ZC niet, maar podiumfoto’s zijn zichtbaar in de fotomap ZC.