Zomerse Ronde van Teteringen met Verschuuren en Graafmans als winnaars (25 augustus 2019)

BWF BestuurKoersverslag, NieuwsReageer

Onder warme omstandigheden begonnen we vandaag aan het laatste deel van het seizoen. De organisatie in Teteringen was weer prima voor elkaar. De organisatie had voor de deelnemers een rijk gevulde premiepot van vele sponsoren waaronder hoofdsponsor Honda Breda. De renners streden er hard voor om ook wat mee te pikken uit die ruif en velen gingen met een enveloppe naar huis. De dikste enveloppen waren voor Tony Verschuuren (50+) en Cas Graafmans (50-). In het Wim de Vos Fietsen-klassement loopt Kees van de Sande in de 50+ weer een tikje uit (door vandaag 2e te worden) en bij afwezigheid van leider Roberto Secci in de 50- nam Yannick Sprangers de trui weer van hem over.

Cat. 50+:

Er schreven 26 renners in voor de categorie BWF 50+. De ronde ging reeds om 10.00 van start. Johan Pemen was de eerste aanvaller. De eerste twee ronden voerde hij licht afgescheiden het veld aan. Vervolgens pakte Tony Verschuuren een lichte voorsprong en sprokkelde punten bij elkaar voor het drie ronden klassement; met twee eerste en een tweede plaats werd hij winnaar van dit klassement, Vervolgens gooide Kees van der Sande de knuppel in het hoenderhok. Hij pakte een kleine voorsprong. Johan Pemen onderkende het gevaar en sprong attent mee. Ook John Haast maakte de oversteek, maar het was nog te vroeg. Alles liep samen. Weer was het Van der Sande die in de aanval ging. Verschuuren sprong attent mee. Goed samenwerkend werd de voorsprong vergroot. Een zestal renners, Andrew O’Hara, John Haast, Johan Pemen, Ruud Havermans, Tonny Berends en Raphael Gabriels, gingen in de tegenaanval. Ondanks de goede samenwerking, kwamen zij niet dichter bij het leidende duo. Ondertussen verloor het peloton steeds meer terrein en dreigde door de koplopers gedubbeld te worden. Zij moesten dan ook enkele ronden voor het einde af te sprinten. Andy van Loon was hier de snelste, voor Rene Haast (winnaar 60+) en Ronald van Blerck.

Van der Sande en Verschuuren moesten gaan sprinten voor de overwinning. Van der Sande kwam als eerste uit de laatste bocht en ging meteen de sprint aan. Verschuuren trok zich echter ook op gang en klopte Van der Sande toch ruim. Van der Sande werd wel winnaar van de leidersprijs, die was geschonken door hoofdsponsor Honda Breda. John Haast won vervolgens bij de achtervolgers de sprint en werd derde.

Uitslag 50+:

 1. Tony Verschuuren
 2. Kees van der Sande
 3. John Haast
 4. Andrew O’Hara
 5. Tonny Berends
 6. Johan Pemen
 7. Raphael Gabriels
 8. Ruud Havermans
 9. Andy van Loon
 10. René Haast

Cat. 50-:

Ook voor de categorie BWF 50- melden zich 26 renners bij de inschrijf tafel. Vanaf de eerste ronde streden de renners om punten voor het drie ronden klassement. Yannick Sprangers pakte bij de eerste doorkomst het maximale aantal punten. In de twee volgende doorkomsten was Jip Damen de snelste en pakten daarmee totaal zeven punten en kwam daarmee op de gelijke hoogte als Sprangers. De laatste sprint is dan de beslissende, dus Jip Damen winnaar van het drie ronden klassement.

Vervolgens ontstond er een levendige strijd, waarbij de renners een hoog tempo onderhielden. Mede door het warme weer moesten enkele renners daar door de rol lossen en kwamen op achterstand. Ben Coremans trok met nog acht ronden te rijden, na een premiesprint door. Hij kreeg al snel gezelschap van Cas Graafmans. Zij verstonden elkaar goed en wonnen snel terrein. Mede doordat het peloton hen even liet begaan. Net als bij de 50+ dus de laatste ronden door een tweetal, die samen moesten sprinten voor de winst. Coremans ging de sprint aan, maar Graafmans kwam er eenvoudig overeen en won. Daarmee ging Graafmans dus op herhaling na zijn overwinning van 2018! Coremans op plek twee. Vervolgens won Joachim Raeymaekers simpel de sprint van het peloton en werd derde. Raeymaekers won ook de leidersprijs van Honda Breda.

Uitslag 50-:

 1. Cas Graafmans
 2. Ben Coremans
 3. Joachim Raeymaekers
 4. Francois Nooten
 5. Bjorn Tsoi
 6. Ben van Baelen
 7. Yanninck Sprangers
 8. Wiebe de Jong
 9. Edwin Kas
 10. Etienne Belde

Nog 4 wedstrijden te gaan dit seizoen. Komende zondag 1 september een nieuwe ronde, de Ronde van Nispen-Borteldonk op een parcours van 4.4 km lengte. Een mooie A-koers, dus de amateurs kunnen ook weer strijden. Graag zien we u dan weer.