Zonnige en druk bezochte Ronde van Schijf 8 april 2018

BWF BestuurKoersverslagReageer

Vandaag reden we in Schijf op een mooie omloop van 7,5 km lengte. Een ronde met aantrekkingskracht, geholpen door het lekkere lenteweer, bracht ons in totaal maar liefst 141 deelnemers. De renners die vandaag het hoogste treetje beklommen waren John Haast (50+), Dennis Mijnsbergen (50-) en Stefan Laurijssen (amateurs). Wij zijn weer dank verschuldigd aan de plaatselijke organisatoren van WV Avanti, die later dit jaar ook nog garant staan voor St. Willebrord, Sprundel, Hoeven en de zomercompetitie. Het was allemaal goed voor elkaar, waarbij we snappen dat het op zo’n grote omloop en met dit lenteweer niet te doen is om dagjesmensen van het parcours te houden…

50+

In de vroege categorie stonden 33 man (geen dames ditmaal) te trappelen om te starten voor hun zeven ronden op de mooie omloop. Doordat het parcours lange rechte stukken kende en het natuurlijk erg makkelijk fietsweer was, zagen we bij de 50+ en de 50- dat uitlooppogingen op niets uitdraaiden. Het peloton bleef grotendeels bijeen.

Er viel vandaag te strijden om een leidersprijs. Het was Andy van Loon die meteen zijn ambities toonde door bij de eerste doorkomsten al punten te pakken. Uiteindelijk kwam hij vier maal als eerste door. En daarmee had hij nog niet al zijn krachten verspeeld, want in de eindsprint legde hij ook nog eens beslag op de tweede plaats.

De sprint werd een prooi voor de rappe John Haast, voor Andy van Loon en (organisator) Rinie van Zundert. Niky Deijkers kwam uit op plaats vier, voor de eerste 60+ renner van de dag: Ad Prinsen.

Het aparte 60+ podium wordt na iedere wedstrijd gehuldigd met bloemen en die gingen vandaag naar Ad Prinsen (vijfde), René Haast (zevende) en Dick van Loon (tiende).

Uitslag 50+:

 1. John Haast (Rijsbergen)
 2. Andy van Loon (Oud-Gastel)
 3. Rinie van Zundert (St. Willebrord)
 4. Niky Deijkers (St. Willebrord)
 5. Ad Prinsen (Raamsdonksveer)
 6. Ton Damen (Alphen)
 7. René Haast (Rijsbergen)
 8. Sjaco Hoondert (Goes)
 9. Bert Kremer (Geertruidenberg)
 10. Dick van Loon (Oosteind)

50-

Om 12.00 uur was het dan de beurt aan de jongere mannen, van wie er maar liefst 71 aan de startlijn stonden! Dit grote peloton bleef ook heel de koers bijeen, al hebben er meermaals mannen geprobeerd nog sneller te rijden. Ontsnappingen kwamen echter niet weg. Men kon zich dus gaan opmaken voor een pelotonsprint. Dat was waar de mannen van FKV Cycling Team op hoopten. Zij hebben enkele snelle mannen in de gelederen en waren met maar liefst zeven leden aanwezig om te zorgen dat een sprint kon worden gewonnen. Dat werd netjes afgemaakt door Dennis Mijnsbergen, met zijn ploeggenoot Jelle Andries op plek twee. Jelle Andries pakte onderweg ook al de leidersprijs mee, dus een lucratief dagje. De derde plaats in de sprint was voor Robert Reijers uit Dordrecht.

Uitslag 50-:

 1. Dennis Mijnsbergen (Bergen op Zoom)
 2. Jelle  Andries (Berlaar (B))
 3. Robert Reijers (Dordrecht)
 4. Kevin de Knaep (Beerse (B))
 5. Anthony Kets (Berendrecht (B))
 6. Edwin Kas (St. Willebrord)
 7. Bas Dircken (Rucphen)
 8. Wiebe de Jong (Tilburg)
 9. Niels de Vos (Bergen op Zoom)
 10. Emile Elzinga (Zaamslag)

Amateurs

Ook hier een mooie groep aan de start; 37 man, onder wie de teams van Star, Pijnenburg en FCA. Voor de leidersprijs meldde zich overduidelijk Lorenzo Arena, die uiteindelijk op vijf van de negen punten beslag wist te leggen. In deze wedstrijd wist zich wel een kopgroep los te maken. Aanvankelijk bestond die uit vijf renners (Arena, Veraart, Goorden, Kruijthof en Roos), maar op twee ronden van het einde maakten nog een groep de oversteek en gingen we met een kopgroep van tien man de finale in. De sprint van deze groep werd gewonnen door Stefan Laurijssen, voor Jeff Vertommen en John Roos.

Uitslag amateurs:

 1. Stefan Laurijssen (Oud Gastel)
 2. Jeff Vertommen (Vosselaar (B))
 3. John Roos (Middelharnis)
 4. Dik van de Koolwijk (Elst)
 5. Wim van Roey (Vosselaar (B))
 6. Ruud Goorden (Roosendaal)
 7. Jonathan Espigares (Ridderkerk)
 8. Lorenzo Arena (Schoten (B))
 9. Mike Kruijthof (Dordrecht)
 10. Jelle Veraart (Breda)

Volgend weekend rijden we een B-programma op ons ‘thuisparcours’ Moleneind Breda. Dat betekent dus dat binnen de 50- alleen amateurs zijn toegelaten met een BWF-amateur licentie. De week nadien staat dan Galder op het programma, ook al weer zo’n mooie grote ronde (4.600 meter).