Brabantse WielerFederatie

Nederlands Kampioenschap WFN

Organisatie en wedstrijdreglement

Op 16 juni 2024 zal het NK van de WFN plaats vinden in Schijf.

De organisatie ter plaatse is in handen van ”Stichting Sportfrinten”, in samenwerking met de ”Brabantse Wieler Federatie”. Zie ook de info op haar website: www.sportfrinten.nl (waar nadere informatie staat over dit NK en haar overige wedstrijden in de regio).

Op de wedstrijd is het wedstrijdreglement van het WFN NK 2024 van toepassing. Door inschrijving verklaart u akkoord te gaan met dit reglement en dit te zullen naleven. U leest het reglement hier: https://wfn-online.nl/wp-content/uploads/2024/05/Wedstrijdreglement-NK-WFN-Weg-2024.pdf 

Parcours

Zie de afbeelding hieronder. Het parcours is ca. 7.500 meter lang, vrijwel geheel op asfalt. De ronde wordt rechtsom gereden. Vanaf het vertrek in de Hoeksestraat (start/finish) naar rechts de Achtmaalsebaan in, aan het eind weer naar rechts de Nederheidsebaan in richting de kern van het dorp Schijf. In de bocht verandert de naam in Roosendaalsebaan, om aan de dorpsrand ter hoogte van ‘Kir Royal’ de Hoeksestraat weer in te duiken richting de finish.

De ronde van Schijf wordt voor 60% door het bos gereden. Indien de wind uit het zuid-westen komt, kan het op de overige 40% van het parcours behoorlijk waaien. Het technisch eenvoudige parcours leent zich daardoor alleen voor een sterke kopgroep om van het peloton weg te rijden. Ook voor het publiek kan het een leuke ronde zijn om naar te kijken. Strategisch opgesteld, zijn de renners over een groot deel van de route te volgen en bij café Jagersrust is het altijd gezellig. De finishlijn komt op een steenworp van het café te liggen. Rijdend vanuit Schijf richting café Jagersrust komt rechts in de berm de jurywagen te staan.

Permanence en parkeren

De permanence is in de kantine van sportpark “De Zoek”, gelegen aan de Zoeksedijk 6, 4721 AT Schijf
We zijn te gast in de kantine van RKVV Schijf om de rugnummers af te halen.

Renners worden vriendelijk verzocht om op het parkeerterrein van het sportpark te parkeren. Het nabijgelegen parcours is eenvoudig per fiets te bereiken. Renners kunnen op het sportpark gebruikmaken van de ter beschikking gestelde kleedkamers en douches.

Categorieën

De categorieën, starttijden en afstanden zijn als volgt:

Categorie:Starttijd:Afstand:
Masters 60+10:0060 km (8 ronden)
Dames10:0152,5 km (7 ronden)
Masters 40 – 4911:4075 km (10 ronden)
Masters 50 – 5911:4167,5 km (9 ronden)
Amateurs/sportklasse t/m 3914:0082,5 km (11 ronden)

Inschrijven en betalen

Inschrijven gebeurt met voorinschrijving via deze website. Dit kan alleen door gebruik te maken van het digitale inschrijfformulier, via https://inschrijven.nl/form/2024061651183-nl.

Bij voorinschrijving betaalt u € 10,-. U rekent dat snel en veilig af via een iDeal koppeling op onze site. Voor daginschrijving rekenen wij € 15,- als deelnameprijs.

Er wordt gereden met transponders. Bij inschrijving vermeldt u het eigen transpondernummer. Als u geen eigen transponder heeft, dan kunt u die huren. U kunt dat bij digitale inschrijving aangeven en betalen.

U krijgt ter plaatse een rugnummer, waarvoor u geen borg hoeft te betalen en welk rugnummer u na de koers mag behouden.

Inrijden en verzorging etc.

Verzorging is toegestaan tot de voorlaatste ronde, op de door de jury bepaalde locatie.
Er geldt geen ronde vergoeding bij pech. Met 7,5 km is de omloop daar te groot voor. Bij het voortijdig verlaten van de wedstrijd dient u zich af te melden aan de jurywagen.

In verband met de Mylaps-registratie is het niet toegestaan bij het inrijden de finishlijn te passeren. De deelnemende renners kunnen inrijden dicht bij de startlocatie buiten het parcours op zowel de doorgaande weg naar Achtmaal als ook op de weg naar Essen of rijdend van de permanence parallel aan het parcours op de Zoeksedijk richting start/ finish. Vanaf het moment dat de eerste categorie is gestart, geldt dat er in geen geval tegen de rijrichting van de renners in mag worden gereden.

Inrijden op het parcours is niet toegestaan tijdens de wedstrijd. De enige uitzondering hierop is na de laatste finishpassage van de voorgaande categorie. Na het voor de laatste keer passeren van de startlijn mogen de renners achter de passerende volgwagen het parcours op. De ronde kan dan verkend worden zonder de startstreep te passeren. Wil je de startstreep toch passeren dan dien je achter de jurywagen langs te rijden i.v.m. de Mylapsregistratie. Ook komend vanaf de inschrijving is inrijden zonder de start te passeren goed mogelijk. Dit is aangegeven op het parcourskaartje hierboven; via de Zoeksedijk, die parallel aan het parcours loopt, kan rechtstreeks naar de bocht na de finish worden gereden. Ben je laat of wil je niet veel inrijden dan is de kortste weg naar de start via de Heiningen.