Brabantse WielerFederatie

Droog en heel veel wind op de koers in Oud-Gastel (28 april 2024)

De perfecte organisatie had alles uit de kast gehaald om er een geweldige mooie koers van te maken daar in Oud-Gastel op het klassieke parcours ”De Stoof”. En dat is het -met 90 inschrijvers- ook geworden, ondanks de ongelukkige valpartij in de laatste ronden van de 50+ categorie. Gelukkig viel de schade achteraf mee, maar de wedstrijd werd niet meer uitgereden door de komst van de ambulance. Mede hierdoor hebben wij van de 50+ geen uitslag kunnen maken en zijn alleen de gewonnen premies uitgereikt. De twee overige wedstrijden hadden Jan Dingemans (50-) en Rino Sprangers
(amateurs) als winnaars.

Cat. 50-:

Dat dit peloton aan elkaar is gewaagd zie direct als je de koers volgt, sterke mannen met ervaring en inhoud. De ene aanval na de andere volgde elkaar snel op, mede door de vele premies en leidersprijs zagen we veel renners een gooi doen om weg te rijden van de rest. Maar zoals al gezegd: de wind speelde hier veel parten en moesten we wachten op de sterk rijdende Daniel Wouters die al snel gezelschap kreeg van Jan Dingemans en Joachim Raeymaekers. Zij reden uiteindelijk niet meer dan 20 seconden weg van het peloton, maar wel voor de overwinning. Een sprint van drie, ja en dan is Dingemans op zijn sterkst en hij verwees Wouters en Raeymaekers naar plaats 2 en 3. Daniel Wouters ging wel met de leidersprijs terug naar Gilze.

Het peloton sprintte om plaats 4 en dit werd gewonnen door de dolblije Bjorn Tsoi voor (5) Pierre van den Kieboom en (6) Jeroen Heijens, (7) Brent Broosus, (8) Roberto Secci, (9) Ward van Doren en (10) Davey Jansen.

Cat. Amateurs:

Met 25 renners hadden we een leuk peloton met de mannen die niet op een kilometer kijken, gaan met die banaan zeggen deze renners. Met bijna een gelijkwaardig koersverloop als bij de 50- zagen we aanvallen van o.a. Jip Damen, Stefan Laurijsens, de latere winnaar Rino Sprangers en Thomas Leys. Zo halverwege de koers, toen bij enkele renners de zwaarte van de wedstrijd door begon te wegen hadden we plots een kopgroep van enkele renners met “grote motoren”; Rino Sprangers, Brend Kennis, Warre Andriessen en Lars Adriaanse gaven even gas en daarmee waren de vogels gevlogen. Eendrachtig werkten zij samen en bouwden de voorsprong uiteindelijk op tot 1 minuut 20. Onderling werden de premies verdeeld, maar de leidersprijs ging ook mee naar Rijkevorsel. Tot in de finale bleven vier leiders bij elkaar, tot op het moment dat Sprangers zijn leidersprijs positie in gevaar zag komen en deze veilig wilde stellen. Uiteindelijk vergrootte hij in de voorlaatste ronde zijn voorsprong en ging onbedreigd als winnaar over de finish. Brend Kennis en Warre Andriessen completeerde het volledig Belgische podium, maar we hadden zeker Lars Adriaanse dit ook gegund.

Uitslag amateurs:

Helaas geeft Mylaps de uitslag van de amateurs niet. Maar hierbij de eerste 15 renners:

 1. Rino Sprangers
 2. Brend Kennis
 3. Warre Andriessen
 4. Lars Adriaansen
 5. Sven Schoenmakers
 6. Mike Kruithof
 7. Stefan Laurijssen
 8. Eloy Raas
 9. Danny Vrolijk
 10. Jos van der Heijden
 11. Bram Wouters
 12. Jasper Gilops
 13. Sam de Beule
 14. Roel de Vries
 15. Jip Damen.

Tot slot:

Tot onze spijt moeten wij mededelen dat de wedstrijden in Sprundel 5 mei
en helaas ook de Tour de Leur in Etten Leur 12 mei geen doorgang kunnen
vinden. Zondag 19 mei is de eerstvolgende wedstrijd op de wielerbaan in Rucphen,
dat gaat dan om een B programma. (zie onze wedstrijdkalender)

Deel dit bericht