”Het spel en de knikkers”

BWF BestuurNieuwsReageer

Voor alle duidelijkheid zetten we nog eens op een rij waar we allemaal om kunnen strijden in het BWF seizoen 2019.

  • Het opkomstklassement. Dit jaar nieuw geïntroduceerd. Deze wordt gesponsord door Sportvoedingwebshop.com. In totaal 9 renners, met een BWF licentie, met de meeste deelnames in het seizoen 2019, maken einde seizoen kans op een mooi pakket sportvoeding, om al die weggetrapte energie weer aan te vullen. In iedere categorie zullen de top-3 van meeste deelnames een pakket sportvoeding ontvangen van onze sponsor Sportvoedingwebshop.com, uit te reiken op de Sluitingskoers 22 september. Bij gelijke stand zijn de gereden uitslagen doorslaggevend om de top-3 in iedere categorie aan te wijzen.
  • Het prestatieklassement. Al sinds vele jaren gesponsord door Wim de Vos Fietsen. Al vele jaren sponsort Wim het klassement met 10 waardebonnen per BWF categorie. Dit jaar zal het klassement iets meer een afspiegeling gaan zijn van de gereden uitslagen. Dit jaar geven we namelijk in een rit aan top-20 in de uitslag 40 t/m 21 punten. Zoals je weet klasseren wij de top-20 in een rit. Voor uitsluitend deelname, zonder in de top-20 te zijn geklasseerd, krijg je 10 deelnamepunten. De klassementsprijzen worden op de Sluitingskoers overhandigd.
  • De leiderstrui in het klassement. Over enkele weken introduceren we nog een nieuwigheid. De aanvoerders van het klassement zullen voor renners en publiek beter herkenbaar gaan zijn. We gaan werken met een afzonderlijke leiderstrui voor de aanvoerders. Zie de foto hierboven. Stralend wit, met een mooi ‘’Brabants’’ design, een echte blikvanger in het peloton. De trui wordt door de aanvoerder voor aanvang van de koers opgehaald bij de inschrijvers, gedragen tijdens de koers en weer ingeleverd bij de inschrijvers. De BWF draagt iedere week zorg voor de wasbeurten. De trui wordt gesponsord door Wim de Vos Fietsen en komt van Rogelli.
  • De BWF-kampioenstrui. Op 19 mei 2019 is het BWF kampioenschap, op de prachtige grote ronde in Bergen op Zoom. Daar worden in de drie categorieën weer de iconische rood-wit geblokte truien verdeeld, die de winnaar een jaar lang zal dragen.
  • De leidersprijzen. Zoals je op Oekel al hebt kunnen zien, wordt dit jaar de winnaar van een leidersprijs apart gehuldigd. Het bijeen fietsen van de leidersprijs is immers vaak net zo’n prestatie als het winnen van de koers. Dus… als winnaar van de leidersprijs ga je apart op de foto.
  • De prijzen en premies. Zoals je weet zijn er in beginsel 10 eindprijzen in de wedstrijd. Als er meer dan 30 vertrekkers zijn, komt er per 3 renners 1 extra prijs bij, tot aan maximaal 15 eindprijzen. Vertrekt er dus 45 man, dan zijn er 15 prijzen te verdienen. Dit is het minimumschema. Een organisator met een lekker gevulde pot sponsorgeld zal soms kiezen voor een ruimer schema en afzonderlijke premierondes. Hou dit goed in de gaten. Soms vergeten renners hun prijs op te halen en die vervalt dan aan de organisatie. De uitslag, prijzen en premies liggen ongeveer een kwartier na de finish klaar bij de inschrijvers.

Genoeg om voor te komen rijden dus!