Kalender 2020

BWF BestuurNieuwsReageer

Tijdens de jaarvergadering 18 januari is de kalender voor 2020 vastgesteld. Ons jubileumjaar, waarin we enkele speciale activiteiten zullen hebben. De gedetailleerde kalender staat inmiddels op deze site. Maar hier ook wat algemene info.

  • Van 1 t/m 22 maart zijn er 4 trainingskoersen op het bekende Moleneind Breda.
  • Daarna trappen we het seizoen 29 maart af met de Openingskoers, die dit jaar op ‘De Rith’ (Effen) wordt verreden, op exact het parcours waar vroeger de BWF haar openingskoers hield; een knipoog naar ons verleden.
  • In de rest van het seizoen 11 A-koersen, op een aantal van onze bekende rondes (waarbij we zo min mogelijk concurrentie hebben met KNWU-koersen in de regio op die data, zodat we hopen op veel amateurs aan de start). Maar er komen ook enkele nieuwe rondes op het program, zoals Roosendaal en Breda Liesbos.
  • De koers in Terheijden wordt dit jaar verreden op een nieuw parcours, een grote asfalt ronde, waarbij -de eveneens 50-jarige- WV Terheijden het BWF kampioenschap zal organiseren. Dat wordt nu 3 mei 2020. Wij gaan proberen ook een grote groep oud-kampioenen een ronde te laten rijden in hun oude kampioen-shirt.
  • Ook dit jaar een zomercompetitie van 3 wedstrijden, tijdens de Bouwvak, die we dit jaar zullen noemen de ‘’BWF Vuelta competitie’’. De eerste 2 koersen daarvan doen we op de nieuwe wielerbaan in Rucphen. De 3e wordt verreden op 16 augustus 2020, de dag dat de Vuelta door Brabant komt. Wij hebben dan toestemming om in Oosterhout een koers van 60 km te verrijden, op een ronde van 4 km, deels over het officiële Vuelta parcours. Dat wordt een prachtig evenement waarbij Promoosterhout voor veel omlijsting gaat zorgen.
  • De WFN zal weer een NK organiseren (19 juli, locatie volgt) en de WCF weer een EK (2 augustus, Erwetegem, België). Dat zijn evenementen waar een BWF licentiehouder ook kan meedoen.
  • Op het eind van het seizoen nog een mooie uitsmijter, door het houden van een klassieker! Dit zal zijn op 6 september in Bergen op Zoom. Exacte details worden nog uitgewerkt, maar ongetwijfeld een lange wedstrijd (80+), op een grote ronde, in 2 categorieën, met een open inschrijving. De mannen van Team Optiek Van Wely/Watt Cycling zullen de plaatselijke organisatie oppakken met de BWF.

Weet dat de licenties kunnen worden aangevraagd via deze website (en dat we voor iedere licentiehouder dit jaar een heel leuk jubileum cadeautje klaar hebben liggen op 29 maart). Weet ook dat het mooie jubileumboek vanaf 25 januari a.s. beschikbaar is (en het hele seizoen ook bij de inschrijving te koop zal liggen).