Moleneind Breda d.d. 15 april 2018; De Leeuw en Vertommen winnaar.

BWF BestuurKoersverslag, NieuwsReageer

Alvorens te starten werd bij beide categorieën even, met wat woorden van onze oud-voorzitter Rein Lambregts, stil gestaan bij het overlijden van Harry Voesenek, in 1970 één van de oprichters van de BWF. Harry is tot 2002 tientallen jaren penningmeester van de BWF geweest en is als renner ook nog enkele keren BWF-kampioen geweest in zijn leeftijdscategorie. Op gepaste wijze is door de renners een moment stilte in acht genomen. Meer informatie over het overlijden vindt je via het onderstaande aparte nieuwsbericht.

Het was vandaag op Moleneind een mooie dag, lekker zonnetje, weinig wind, kortom: prachtig koersweer. Het was te zien aan de opkomst; er verschenen 79 deelnemers aan de start, verdeeld over de twee categorieën, met John de Leeuw als winnaar in de 50+ categorie en Jeff Vertommen als winnaar in de 50- categorie.

50+ categorie

38 renners, waaronder 4 dames, stonden aan de start voor een wedstrijd over 40 ronden. Vanaf de eerste ronden zagen we een erg actieve John de Leeuw en Johan Pemen en deze twee renners reden samen in de zevende ronde weg. Diverse renners uit het peloton, zoals Peter de Koning, Raphaël Gabriëls, Kees Raats en Kees van de Sande probeerden nog wel om het gat te dichten, maar dan werd de aanval weer geneutraliseerd of viel de onderlinge samenwerking weer stil. Gezamenlijk liepen de twee koplopers steeds verder uit op het peloton en het leek er zelfs op dat ze dit peloton zouden dubbelen, tot Pemen vijf ronden voor het einde materiaalpech kreeg en De Leeuw alleen verder moest. Drie ronden voor het einde ontsnapte Van de Sande uit het peloton, hij achterhaalde de met pech kampende Pemen en liet hem in de laatste ronde zelfs achter. John de Leeuw werd glorieus winnaar, voor Kees van de Sande en de moegestreden Johan Pemen. John Haast klopte Ron Paffen in de pelotonsprint voor de vierde plaats.
De winnaar bij de 60+ werd dus Ron Paffen, voor Cor Gerritsen en Rene Haast. Alle drie deze renners eindigde in de top tien van de totaaluitslag. Rotem Gafiniovitz werd de winnares bij de vrouwen.

Uitslag 50+:

1. John de Leeuw
2. Kees van de Sande
3. Johan Pemen
4. John Haast
5. Ron Paffen
6. Niky Deijkers
7. Cor Gerritsen
8. Andrew O’Hara
9. Rene Haast
10. Ronald van Blerck

50- categorie

In deze categorie stonden 41 man aan de start voor hun wedstrijd over 40 ronden. Vanaf de start veel schermutselingen, met een heel bedrijvige Richard van Schie, Thomas Leys, Andy Michielsen, Wim Hofstede en Corne Thijssen. Van Schie bleef forceren en passeerde de meet enkele keren voor het peloton. Na een kwart wedstrijd ontstond langzaam de contouren van een kopgroep en in de 12e/13e ronde was het zover. Een kopgroep van acht man, bestaande uit, naast de reeds genoemde Michielsen, Hofstede en Van Schie ook Stefan Ysenbaardt, Jeff Vertommen, Wim van Roey, Cas Graafmans en Anco Verstegen. De acht werkten eendrachtig samen en bouwden de voorsprong uit. Het peloton liet deze sterke mannen begaan en moest gaan strijden om plek negen. Uit het peloton ontsnapte in het laatste kwart nog Philco Doornbusch en hij zou solo als negende eindigen. Het peloton mocht iets na driekwart wedstrijd afsprinten en deze sprint werd gewonnen door Roberto Secci (10e), voor Edwin Kas en Marcel Lambregts.
Ondertussen vonden in het laatste kwart van de wedstrijd ook diverse demarrages plaats en dit resulteerde in de laatste ronden tot een splitsing in de kopgroep. Er kwamen drie man voorop: Michielsen, Vertommen en Graafmans. Deze drie sprintten om de overwinning en Vertommen bleek de snelste, vóór Michielsen (2e) en Graafmans (3e). Van Roey werd nog afgescheiden 4e, Verstegen 5e, gevolgd door de bedrijvige van Schie en Hofstede.

Uitslag 50-:

1. Jeff Vertommen
2. Andy Michielsen
3. Cas Graafmans
4. Wim van Roey
5. Anco Verstegen
6. Stefan Ysenbaardt
7. Richard van Schie
8. Wim Hofstede
9. Philco Doornbusch
10. Roberto Secci

Volgende week zijn we in Galder, op een prachtige omloop van 4.600 meter. De weersvoorspelling tot die tijd is prima. Tot volgende week!