Mooi verjaardagsfeestje! #50jaarBWF

BWF BestuurNieuwsReageer

Wat een leuke middag hebben we beleefd op 25 januari jl., ter ere van ons 50-jarig jubileum! Hier een kort verslag. De foto’s van deze middag zijn ook te zien (zie de button ‘’foto’s’’).

Plaats van handeling was de ‘Kievitslaar’ te Effen, de locatie waar in de beginjaren de inschrijving plaats vond van de openingskoersen op ‘De Rith’ en ook vele jaren de jaarvergadering is gehouden. Een locatie met genoeg BWF historie dus. Gedurende 2019 hebben we veel oud-kampioenen kunnen opsporen en velen waren ook aanwezig. In totaal 45 oud-kampioenen kwamen er naar Effen, waarvan de oudste (de amateur kampioen 1971) niemand minder was dan Ludo Delcroix (in de jaren na 1971 profrenner, helper van Eddy Merckx en zelf ook nog winnaar van een Tour-etappe). Ook heel leuk om te zien dat ook uit de ‘jongere garde’ veel renners aanwezig waren. Het was een mooi gemixt gezelschap, met tevens natuurlijk de nodige oud-bestuursleden en vrijwilligers, huidige vrijwilligers en relaties, zoals TMZ, WFN, sponsoren en organisatoren. In totaal 110 man!

En wat zagen zij deze middag? Ten eerste een sfeervol aangeklede zaal, met o.a. ruim 60 oude kampioenshirts uit die 50 jaren en veel andere toepasselijke rekwisieten en foto’s.

Na de opening door ceremoniemeester Wim van Beek nam onverwacht onze oud-bestuurder Ad de Bruijn het woord, om het bestuur in het zonnetje te zetten voor de vele uren die zij voor de BWF besteden. Na deze leuke verrassing nam onze voorzitter René Haast het woord voor een uitgebreider welkom aan de aanwezigen en een korte terugblik op 50 jaar BWF. Niet te lang, want alle details zouden na vandaag immers te lezen zijn in het jubileumboek, dat gepresenteerd ging worden.

Maar wat bleek, het BWF bestuur had nog zorg gedragen voor een mooi intermezzo. Totaal onverwacht voor de aanwezigen kwam burgemeester Boelhouwer van gemeente Gilze en Rijen de zaal binnen. Al snel was duidelijk voor wie: hij richtte zich tot de aanwezige Lies de Bruijn. De meesten van ons kennen Lies al jaren als de vaste inschrijfster op BWF-koersen. Altijd aanwezig, in weer en wind, al 45 jaar betrokken bij de BWF! En dat altijd met een vriendelijk woord voor de renners. Tel daarbij op dat zij in het verleden ook actief was voor De Vrije Coureur en de Midden-Brabant Cross Bond en dat zij ook al decennia lang mantelzorger is. Dan is duidelijk dat zij deze middag volkomen terecht een koninklijke onderscheiding kreeg. De overvloedige felicitaties, in de dagen erna, op onze sociale media, maken duidelijk dat ieder daar zo over denkt. Als dank voor zijn moeite, op deze zaterdag, kreeg de burgemeester (zelf een wielerliefhebber) het eerste boek van de BWF cadeau.

Na dit eervolle moment, waarmee de BWF natuurlijk Lies, maar via dit gebaar eigenlijk alle waardevolle vrijwilligers wilde eren, ging het programma verder. Rein Lambregts presenteerde zijn boek ‘’50 jaar BWF’’. Dit deed hij door het afnemen van een ‘flash-interview’ met de 10 (oud-) renners die aan het boek hebben meegewerkt. Natuurlijk leverde dit leuke anekdotes op, waarmee de zaal werd vermaakt. Dat was een mooie opmaat naar de gezellige borrel, waarmee de middag werd besloten. We zagen mooie ontmoetingen van oude bekenden, hoorden de bekende sterke (koers-) verhalen.

We kijken terug op een heel mooie middag voor de BWF. We danken iedereen voor de aanwezigheid en het enthousiasme. We zien u graag nog eens terug bij de BWF in dit 2020-seizoen!

Het boek is al in grote getale gekocht, maar er zijn er nog genoeg. Weet dat het boek momenteel in 7 winkels beschikbaar is, maar dat u het ook via de site kunt bestellen (zie voor dit alles de button ‘’jubileum” op deze site). Het kost 15 euro. Het zal het hele seizoen ook bij de inschrijftafel te koop zijn.

We gaan zo geleidelijk naar de start van het seizoen. U kunt de licentie al weer aanvragen. Voor iedere licentiehouder hebben wij dit seizoen een leuke attentie, in de vorm van witte ‘’50 jaar BWF’’ koerssokken van Rogelli.