Mooie solo’s in zonnig Lepelstraat d.d. 2 september 2018

BWF BestuurKoersverslag, NieuwsReageer

Je kunt je bijna niet meer herinneren wanneer we nog eens in de regen hebben gekoerst. Dat is al vier maanden geleden (29 april, St. Willebrord) en sindsdien was het alleen maar zon en warmte. Ook in Lepelstraat scheen de zon weer lekker en met een 19 à 22 graden was het ronduit lekker koersweer. Het bracht 96 renners aan de start, in drie categorieën; een B-koers met daaraan toegevoegd een 60+/70+ koers. Zij reden hun ronden over het 1.900 m lange parcours door het centrum van Lepelstraat. Een parcours met vier linkse bochten, enkele drempels en héél lichtjes op en af glooiende wegen.

Afgezien van de 50- zagen we in al die categorieën zeer lange en knappe solo’s: eerst Niky Deijkers (50+), dan Willem Hus (60+) en ook Hans van Bavel (70+). Bij de 50- geen solo, maar daar won Alex Masseurs de sprint van een uitgedund peloton.

Het was weer een mooie dag in Lepelstraat, die helaas wel werd overschaduwd door een vervelend ongeval in de 50+ categorie. Ondanks de vooraf verspreide buurtbrieven, draaide een bewoonster vanaf haar huis onverwacht haar auto op het parcours, waardoor drie renners ten val kwamen. Helaas moest de ambulance worden opgeroepen en daarom is die wedstrijd enige tijd stilgelegd. We wensen de getroffen renners vanzelfsprekend een snel en goed herstel toe.

De foto’s staan al weer op de site, de uitslagen ook al weer gepubliceerd en de klassementen worden spoedig weer bijgewerkt.

Volgende week, 9 september, staat op onze kalender door omstandigheden helaas nog steeds open. We zijn nog druk doende met een initiatief. We laten dit nog zo spoedig mogelijk weten, dus hou de site in de gaten. Het weekend daarna zonder meer weer een A-koers, en een hele mooie nieuwe : Bergen op Zoom, rond Stayokay.

Cat. 50+

33 starters, waaronder één dame (Gabi van Pelt), stonden klaar voor hun 26 rondes. Vanuit de start vloog Niky Deijkers er in. Al bij de eerste doorkomst kwam hij solo door en dat is nooit meer veranderd. Een zeer knappe prestatie, omdat het peloton toch echt niet stil zat. Na de neutralisatie van de koers, vanwege de valpartij, mocht Niky voor de laatste zeven ronden terug starten met zijn 15 seconden voorsprong. Hij gaf dit niet meer uit handen; een lucratief dagje met alle premies en de leidersprijs. Daarachter won Johan Pemen de sprint voor plaats twee, met Theo Leenderts op plaats drie.

Uitslag 50+:

 1. Niky Deijkers (St. Willebrord)
 2. Johan Pemen (Rijsbergen)
 3. Theo Leenderts (Rotterdam)
 4. Jeroen Bosman (Amsterdam)
 5. Hans Bal (‘s-Gravenhage)
 6. Frank Nijssen (Haarlem)
 7. John de Leeuw (Breda)
 8. Ralph Greupink (Dalen)
 9. Freddy Aarts (Schijf)
 10. Corne van Gils (Breda)

Cat. 50-

Iets vertraagd door het ongeval in de 50+, ging de 50- van start. Hier verschenen 34 renners aan de start, waaronder meerdere vaste BWF amateurs. Daarmee lag het tempo vanuit de start zeer hoog en stond achteraan ‘de deur open’. Uiteindelijk streden er vooraan nog zo’n 25 man voor de overwinning, al scheurde ook die groep nog in twee verschillende pelotonnetjes. Veel renners maakten onderweg een doel van de leidersprijs, maar het was Joachim Raeymaekers die maar weer eens met die leidersprijs naar huis ging. In de laatste ronden zagen we nog een sterke uitval van Hans van den Bogaert, die het echter niet haalde, en in de allerlaatste ronde was het Bjorn Tsoi, die met een ultieme uitval probeerde het peloton te verschalken. Het was uiteindelijk echter Alex Masseurs die zijn sprint het beste had getimed, door vlak voor de finish Ben van Baelen te verwijzen naar plaats twee, met Wim van Roey op plaats drie.

Uitslag 50-:

 1. Alex Masseurs (Steenbergen)
 2. Ben van Baelen (Essen (B))
 3. Wim van Roey (Vosselaar (B))
 4. Anco Verstegen (Dongen)
 5. Keno Jacobs (Schilde (B))
 6. Joachim Raeymaekers (Essen (B))
 7. Stefan Ysenbaardt (Kalmthout (B))
 8. Ben Coremans (Etten-Leur)
 9. Govert Tukker (Schoonhoven)
 10. Joris Vanwesenbeeck (Boechout (B))

Aparte wedstrijd voor de cat. 60+ en 70+

Lepelstraat heeft de mooie traditie om een aparte wedstrijd organiseren voor de categorie 60+ (en zelfs 70+). De plaatselijke inwoner (onze vaste deelnemer) Peter van der Geest weet altijd een fanatieke groep renners op de been te krijgen voor dat wedstrijdonderdeel, afkomstig uit alle windstreken. Ook vandaag verschenen er 29 renners aan de start, waarvan 17 renners deelnamen aan de 60+ wedstrijd en 12 renners aan de 70+ wedstrijd. Een groep sterke renners; een mooi voorbeeld van hoe je gezond en fit oud kunt worden!

Met een minuut tussenpauze gingen deze twee groepen van start. Vooraan was het Willem Hus uit Voorburg die het avontuur van Niky Deijkers kopieerde. Vanuit de start reed hij solo weg en het peloton heeft hem nooit meer teruggezien. Zijn voorsprong op de nummer twee liep uiteindelijk op tot 40 seconden. Die nummer twee was de plaatselijke favoriet Peter van der Geest, die vele ronden solo achter Willem aan heeft gereden. Uiteindelijk finishte op plek drie Piet Kralt uit Rijnsburg. Op plaats zeven vonden we (het mag gezegd worden) de kersverse wereldkampioen bij de journalisten: Menno Grootjans.

In de 70+ wedstrijd was het Hans van Bavel, die ook een lange solo uit de benen perste en won. In dat onderdeel finishte Raimond de Meester op plaats twee en Kees Sebrechts op plaats drie.

Uitslag 60+ :

 1. Willem Hus (Voorburg)
 2. Peter van der Geest (Lepelstraat)
 3. Piet Kralt (Rijnsburg)
 4. Hans Lap (Hendrik Ido Ambacht)
 5. Maas van Beek (Barneveld)
 6. Hennie Rovers (Roosendaal)
 7. Menno Grootjans (Tilburg)
 8. Rene Haast (Rijsbergen)
 9. Geert Oosterbosch (Eindhoven)
 10. Arie Blomberg (Kedichem)

Uitslag 70+

 1. Hans van Bavel (St. Antonis)
 2. Raimond de Meester (Eindhoven)
 3. Kees Sebrechts (Halsteren)
 4. Aad Vingerling (’s-Gravendeel)
 5. Leen Blom (Uithoorn)
 6. Cees van Wijk (Nieuwegein)
 7. Cor Berkouwer (Stolwijk)
 8. Hans van Dijk (Nieuwegein)
 9. Jan Nieuwenhuysen (Houten)
 10. Cees Huige (Heerle)
 11. Gijs Brouwer (Hooglanderveen)