Op naar de kampioenschappen!

BWF BestuurNieuwsReageer

We zijn op weg naar de kampioenschappen. A.s. 19 mei en 9 juni, dat zijn data dat we in Bergen op Zoom en Lepelstraat gaan strijden om de hierboven afgebeelde truien! Op 19 mei om de rood-wit geblokte BWF trui en op 9 juni om het rood-wit-blauw van de WFN. Vorig jaar schoot John de Leeuw raak in de categorie 50-59 en in het verleden deden meer BWF renners hem dat al voor.

Zondag a.s. dus Bergen op Zoom. Daar wordt, op de mooie omloop van 4,6 km., om het rood-wit gestreden door 50+, 50- en amateurs. We huldigen dan niet apart dames en 60+, maar alleen de 3 categorieën die de BWF formeel kent en die een trui kunnen verdienen. Daar kom je alleen voor in aanmerking als je een BWF-licentie hebt, voor 5 mei jl aangevraagd en betaald. Je kunt wel op dagkaart aan de wedstrijd deelnemen en deze zelfs winnen, maar kampioen van de BWF wordt alleen de best geklasseerde BWF licentiehouder.

Op 9 juni dan het WFN NK, waarover je apart op deze site de nodige informatie vindt (zie bovenaan de rode knop NK). Voor het derde jaar op rij al tekent BWF met één van haar leden voor de organisatie, dit jaar met ”Wieler Comité Lepelstraat”. Het parcours is dit jaar een prachtige omloop van 6,7 km. in Lepelstraat. We rijden dan in 5 WFN categorieën, puur onderverdeeld op leeftijd en een aparte voor dames. Je schrijft dus in in de leeftijdsgroep waarin je in 2019 valt. Als je beschikt over een WFN licentie (WFN of KNWU amateur), dan neem je op die licentie deel en betaal je 10 euro bij de digitale voorinschrijving.

Naast de WFN licentiehouders is het echter ook voor BWF 50+ en 50- licentiehouders (met Nederlandse nationaliteit) mogelijk om aan dit WFN NK deel te nemen. Daartoe betaal je ook 10 euro bij digitale voorinschrijving, maar dien je tevens op de wedstrijddag zelf een WFN-dagkaart af te nemen bij de inschrijving (ter plekke 5 euro). Je rijdt met een speciaal NK rugnummer, waarvoor geen borg wordt betaald en die je kunt behouden.

De kampioenschappen zullen beiden een mooie omlijsting hebben. De moeite waard om in een leuke ambiance de krachten te meten, op 9 juni met renners uit heel het land! We hopen veel van onze vaste BWF-vrienden op de kampioenschappen te zien.