Op naar de kampioenschappen !

BWF BestuurNieuwsReageer

15 en 22 juli, dat zijn data dat we in Hulten en Rijsbergen gaan strijden om truien! Op 15 juli om de rood-wit geblokte BWF trui en op 22 juli om het rood-wit-blauw van de WFN. Vorig jaar schoot Johan Pemen raak in de categorie 50-59 en in het verleden deden meer BWF renners hem dat al voor.

Eerst rijden we nog eenmaal B-programma met 50+ en 50-: Terheijden. Om dan dus op 15 juli naar Hulten af te reizen. Daar wordt om het rood-wit gestreden door 50+, 50- en amateurs. We huldigen dan niet apart dames en 60+ maar alleen de 3 categorieën die de BWF formeel kent en die een trui kunnen verdienen. Daar kom je alleen voor in aanmerking als je een BWF-licentie hebt, voor 1 juni aangevraagd en betaald. Je kunt wel op dagkaart aan de wedstrijd deelnemen en deze zelfs winnen, maar kampioen van de BWF wordt alleen de best geklasseerde BWF licentiehouder.

Op 22 juli dan het WFN NK, waarover je apart op deze site de nodige informatie vindt (zie bovenaan de rode knop NK). Het parcours is het bekende Pannenhoef, met start en finish bij de BWF voorzitter, maar dan rijden we deze rechtsom (vorige jaren deden we dat linksom). We rijden dan in 5 categorieën, puur onderverdeeld op leeftijd en een aparte voor dames. Je schrijft dus in in de leeftijdsgroep waarin je in 2018 valt. Als je beschikt over een WFN licentie (WFN of KNWU amateur), dan neem je op die licentie deel en betaal je 10 euro bij de digitale voorinschrijving.

Naast de WFN licentiehouders is het echter ook voor BWF 50+ en 50- licentiehouders mogelijk om aan dit WFN NK deel te nemen. Daartoe betaal je ook 10 euro bij digitale voorinschrijving, maar dien je tevens op de wedstrijddag zelf een WFN-dagkaart af te nemen bij de inschrijving (5 euro). Je rijdt vervolgens met een speciaal NK rugnummer, waarvoor geen borg wordt betaald en die je kunt behouden.

De kampioenschappen zullen een mooie omlijsting hebben en ook prijzengeld. De moeite waard om in een leuke ambiance de krachten te meten, op 22 juli met renners uit heel het land! We hopen veel van onze vaste BWF-vrienden op de kampioenschappen te zien.