Oprichting WCF een feit; het eerste EK in 2019 in Kloosterzande.

BWF BestuurNieuwsReageer

Zoals je weet is BWF lid van de WFN (Wielerbreedtesport Federatie Nederland). Binnen de WFN werken de vrije bonden samen met KNWU om over en weer (amateur-)licenties en startrecht te erkennen.

Internationaal is de WFN (en daarmee de BWF) ook lid van een overkoepelende bond. Jarenlang was dat de ICF, die jaarlijks ook een WK organiseerde. In 2018 hebben vrijwel alle bonden besloten de banden met ICF te verbreken en is vervolgens de WCF opgericht; de ‘World Cycling Federation‘.

De WCF stelt zich ten doel de leden in de diverse landen te laten samenwerken en gezamenlijk wedstrijden te organiseren. Dat begint in 2019 met een eerste Europees Kampioenschap! Het is net bekend geworden dat deze op zondag 4 augustus 2019 in Kloosterzande zal worden verreden op een parcours van 8,6 km. lengte, met een beklimming van de zeedijk daarin. Plaatselijke organisatie door onze zusterbond TMZ.

Voor wat betreft het WFN NK is er een grote kans dat deze in 2019 alweer onder de BWF-vlag zal worden verreden. Hou de kalender maar in de gaten! Na de jaarvergadering van 12 januari a.s. zal deze spoedig worden gepubliceerd.