Roel van Gameren winnaar Zomerkoers 15 augustus 2021

BWF BestuurKoersverslag, NieuwsReageer

Op het nieuw aangelegde wielerbaantje in Rucphen mochten we dit jaar onze zomerwedstrijd verrijden. De zon scheen gelukkig volop voor de 43 renners die aan de start stonden. Het werd een koers waarbij hard gereden werd. Er waren diverse ontsnappingspogingen en ook een aantal renners die het hoge tempo niet bij konden houden. Helaas moest ook de EHBO aan het werk (we hopen dat het goed gaat met deze renners en ze niet teveel schade aan zichzelf en hun fietsen hebben).

Gelijk bij de start werd het peloton op een lang lint getrokken. Dit zorgde ervoor dat er een aantal renners het peloton los moesten laten. Maar toch waren er twee renners die het voor elkaar kregen om weg te rijden. Dit waren Kevin Ysenbaardt en Thomas Leys. Helaas voor Kevin Ysenbaardt moest hij na een paar ronden stoppen door een lekke band. Na een paar ronden werd vervolgens ook Thomas Leys teruggepakt door het peloton. Het peloton bleef flink gas geven en reed vervolgens weer op een lang lint. Toen wist Jip Damen te ontsnappen, maar ook deze actie werd teniet gedaan. Door de hoge snelheid werd uiteindelijk het peloton in twee groepen gedeeld en reden er vele renners op achterstand. Uit het voorste peloton reden vervolgens drie renners weg: Ben Coremans, Edgar van Meer en Dennis Timmermans. Zij pakten in een ronde al 10 seconden voorsprong, maar ook zij werden toch ook teruggepakt.

Na een paar ronden werd er weer een poging gedaan om het peloton te ontvluchten. Dit keer waren dit Klaas Stynen en Tony Verschuuren die in een ronde ook een voorsprong van bijna 10 seconden pakten. Ook zij werden teruggepakt, doordat Joachim Raeymaekers het peloton op een flink lint trok en naar de kopgroep reed. Vervolgens probeerde Thomay Leys het nogmaals, waarop Dennis Timmermans en Jip Damen de aanval inzetten en een klein voorsprongetje krijgen op het peloton. Thomas Leys en Dennis Timmermans werden teruggepakt, maar Jip damen was weg en had al een voorsprong van 12 seconden te pakken. De volgende ronde was de voorsprong al 21 seconden, maar helaas, toen het peloton kwam, kwam het bericht van een valpartij. De EHBO was onderweg naar die ene valpartij en vervolgens kregen we te horen dat ook Jip Damen gevallen was. Daar ging zijn uitzicht op winst…

Hierdoor reed de eerste groep weer voor de winst. Roel van Gameren probeerde een aantal keer een voorsprong te pakken. Toen de finale ingeleid werd had Roel een voorsprong van 13 seconden. Toen de bel luidde gaf Tony Verschuuren ook gas bij en reed weg van het peloton, in achtervolging op Roel van Gameren. Roel van Gameren bleef echter voor en pakte de winst. Daarna kwam Tony Verschuuren. De rest van het eerste peloton kon zich dus opmaken voor een sprint om de 3e en laatste podiumplaats. Hierbij won Roberto Secci voor Joachim Raeymaekers.

Beste dame was Lieke van Weereld, die de hele wedstrijd in het peloton gereden heeft en zich daar prima staande kon houden.

Uitslag:

1. Roel van Gameren
2. Tony Verschuuren
3. Roberto Secci
4. Joachim Raeymaekers
5. Sam Cordy
6. Yannick Sprangers
7. Klaas Stynen
8. Rik Smets
9. Edgar van Meer
10. Dik van de Koolwijk

De eerstvolgende wedstrijd is 22 augustus in Galder. Hier wordt er weer in de 3 categorieën gereden, dus ook amateurs zijn welkom.
Let op! Schrijf je tijdig in. Zaterdag 21 augustus om 18:00 sluit de inschrijving. Hierna kan NIET meer ingeschreven worden. Dus ook niet op de dag zelf; hier worden geen uitzonderingen op gemaakt!