Brabantse WielerFederatie

Verslag van de koers in Oud Gastel ‘De Stoof’ d.d. 3 juli 2022

Deze keer was de BWF te gast in Oud Gastel, weer op de klassieke ronde van ‘De Stoof’. Plaatselijk organisator Hans Voesenek met zijn team had alles perfect georganiseerd; men had goed zijn best gedaan om er een gezellige koers van te maken. Aan het eind van een leuke dag hadden we als winnaar: Edwin Raats (50+), Joachim Raeymaekers (50-) en Jeroen Wesselius (amateurs).

Cat. 50+:

In 50+ categorie zagen we 25 deelnemers. Er werd in de eerste ronde direct een aanval geplaatst door Johan Pemen en Guido Vermeiren. Twee rondes later was het de buurt aan Govert Tukker en Tjeerd Mijzen. Daarna ontstond de definitieve kopgroep met daarin Edwin Raats, Guido Vermeiren, Tjeerd Mijzen en Tony Verschuuren. Al snel liep de voorsprong uit tot een minuut. Tegen het einde van de wedstrijd dubbelde de kopgroep zelfs het peloton! Edwin Raats was in de sprint de snelste van de kopgroep, gevolgd door Tjeerd Mijzen en Guido Vermeiren. Johan Pemen was de eerste van het peloton.

Uitslag 50+:

 1. Edwin Raats
 2. Tjeerd Mijzen
 3. Guido Vermeiren
 4. Tony Verschuuren
 5. Johan Pemen
 6. Kees Raats
 7. Theo Leenderts
 8. Ron Veeke
 9. Bert Kremer
 10. Cor Gerritsen

Cat. 50-:

Er stonden hier 40 renners aan het vertrek. Er werd vanaf de start weer hard gereden. In de eerste 20 min werd er bijna 44 kilometer per uur gemiddeld gereden. Na wat aanvallen van o.a. Tom Jansen en Yannick Sprangers ontstond er een kopgroep van vier renners met Joachim Raeymaekers, Sam Cordy, Yannick Sprangers en Jason Nieuwkerk. Zij gingen het op de meet uitmaken. Joachim Raeymaekers kwam als eerste over de streep, voor Sam Cordy en Yannick Sprangers. Tom Jansen was in de sprint de snelste van het peloton.

Uitslag 50-:

 1. Joachim Raeymaekers
 2. Sam Cordy
 3. Yannick Sprangers
 4. Jason Nieuwkerk
 5. Tom Jansen
 6. Nelis Koeken
 7. Brent Broosus
 8. Dennis Mijnsbergen
 9. Ben Coremans
 10. Ward Van Doren

Cat. Amateurs: 

Bij de amateurs stond helaas een wat beperkte groep van 13 man aan het vertrek. Maar die vlogen er natuurlijk ook vol in. Al vrij snel reed er één man weg. Dit was Anthony Kets. Hij had snel 15 seconden voorsprong. Hij hield dat wel echt ronden vol, waarna hij weer werd ingelopen. Het leek erop dat de groep van 13 volledig uit elkaar gereden zou worden, maar er reden zes man weg en daarna sloten er nog drie man aan. Het ging wel steeds harder waaien. De kopgroep brak daarbij weer in tweeën met in het eerste deel: Rino Sprangers, Roy de Ryck , Aldo Klomp, Jeroen Wesselius en Jiri van de Venne. Deze vijf renners mochten de prijzen gaan verdelen. Jeroen Wesselius was de snelste. Rino Sprangers en Jiri van de Venne werden twee en drie.

Uitslag Amateurs:

 1. Jeroen Wesselius
 2. Rino Sprangers
 3. Jiri Van de Venne
 4. Roy de Ryck
 5. Aldo Klomp
 6. Roel van Gameren
 7. Thomas Leys
 8. Guus de Grauw
 9. Anthony Kets
 10. Wim van Roey

Komende zondag hebben we de prachtige ronde van Rijsbergen ‘Pannenhoef’; een mooie grote omloop met start en finish voor de tuin van de voorzitter. We zien jullie graag weer daar !

Deel dit bericht